Multi dintre voi profita, probabil, de vremea inca frumoasa pentru a face un gratar in aer liber, asa ca propunerea mea de astazi nu poate decat sa va vina in ajutor. Practic, cu un pic de efort, puteti oferi familiei sau prietenilor o varianta mai interesanta decat o friptura simpla din piept de pui. Butoiasele pot fi pregatite cu o zi inainte si le pastrati in frigider intr-o cutie care se inchide etans. In plus, fiind de mici dimensiuni, cat sa fie mancate din una-doua inghitituri, scapati si de grija tacamurilor. Bineinteles ca butoiasele pot fi pregatite, la nevoie, si la grill-ul cuptorului, intr-o tavita-gratar de unica folosinta. In acest caz, puteti face butoiasele si pentru o masa tip bufet.
Eu am folosit o branza Feta, dar puteti pune si o telemea obisnuita. Cascavalul nu este indicat intrucat se va topi si va curge in tava sau pe carbunii incinsi. Butoiasele pot fi acompaniate cu un Gratin de piure de cartofi cu mozzarella si parmezan.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept de pui fara piele si fara oase, feliat 650 g
– branza 150 g
– morcov 1 buc. mica (40 g)
– fasole verde congelata 60 g
– ardei gras rosu 1/2 buc. (45 g)
– ulei de masline 1 lingura
– sare, piper
Bateti feliile de piept de pui ca pentru snitele. Daca sunt mari, taiati-le in doua si dati-le cu un pic de sare si de piper. Intr-o tigaie, incingeti lingura de ulei si caliti un pic morcovul, taiat betigase. Scoateti morcovul si caliti fasolea verde (nu este nevoie sa o decongelati in prealabil). Taiati branza in bucati dreptunghiulare, puneti o felie de piept de pui pe un tocator, asezati branza si rulati strans. Asigurati ruloul cu o scobitoare.
Pentru butoiasele cu legume, asezati pe felia de piept de pui 4-5 betigase de morcov, 2-3 pastai de fasole verde si 3-4 betigase de ardei gras proaspat. Rulati strans si infigeti scobitoarea. Procedati la fel pana terminati carnea, branza si legumele. Daca preparati butoiasele la grill, le asezati intr-o tavita-gratar de aluminiu, pusa intr-o tava. Nu uitati sa le intoarceti si, eventual, sa le rotiti in tavita, pentru a se rumeni uniform!
Iata cum arata butoiasele noastre! Apetisant, nu?
O sectiune intr-un butoias cu branza…
…si intr-un butoias cu legume :).
Calorii: 270 kcal / 100 g.
Super apetisant!!! Poate iti fur si eu reteta candva:)
Sa stii ca ador retetele tale dar nu intotdeuna comentez ca imi e lene.
oricum gatesti super bine..mi-ar placea sa fiu hranita de tine:)) hihi
Pupici
Multumesc mult, Bianca :). Esti foarte draguta, dar sunt convinsa ca si preparatele tale sunt bunatati de te lingi pe degete. Ca sa nu mai pomenesc de torturile alea super! Cat despre comentarii, stiu cum e… Recunosc ca si eu las putine “urme” ale trecerii mele pe bloguri :).
Mersi si eu de aprecieri Dino. Pupici
[…] se potrivesc de minune, sunt gustoase si, as zice, chiar dragute. Cu ceva timp in urma, v-am propus Butoiase cu branza si Butoiase cu legume. Astazi, va tentez cu niste butoiase cu mijloc de legume, dar infasurate in bacon crud-uscat. Sunt […]