Salata de cartofi cu ceapa marinata

O salata banala, din punctul de vedere al ingredientelor si al modului de preparare, dar extraordinar de gustoasa. Dulceaga si acrisoara, racoritoare si satioasa, perfecta in rolul de garnitura langa o friptura, dar potrivita si pentru a va astampara de una singura foamea. Fata de alte salate pe baza de cartofi si ceapa, la aceasta, pe care v-o propun astazi, secretul consta in modul de pregatire a cepei, care nu se pune cruda, ci se inmoaie un pic intr-un sos fierbinte de otet, apa si zahar. Ceapa pierde astfel din iuteala si devine mai dulceaga, imprumutand cartofilor un gust aparte.

In privinta maionezei, eu am folosit una light, cumparata de-a gata, dar daca aveti timp si chef v-o puteti prepara voi. Cat despre iaurtul grecesc, adica un iaurt mai gras si bine scurs, daca nu-l gasiti, puteti folosi un iaurt normal, dar sa-l puneti intr-o sita cu macar o ora inainte pentru a se scurge zerul.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– cartofi 1,4 kg
– ceapa 4 buc. (300 g)
– otet din vin alb 100 ml
– maioneza light 100 g
– iaurt grecesc 70 g
– zahar tos 1 lingura
– sare, piper

Salata de cartofi cu ceapa marinata si maioneza

Taiati ceapa curatata felii si puneti-o intr-un bol sau o farfurie adanca. Intr-un ibric, aduceti la punctul de fierbere otetul si 100 ml apa. Puneti zaharul, un pic de sare si cateva boabe de piper negru. Amestecati pana cand zaharul se topeste si luati de pe foc. Turnati peste ceapa si lasati cel putin 30 de minute. Intre timp, fierbeti cartofii in coaja. Cand s-au fiert, lasati-i sa se raceasca un pic si curatati-i de coaja. Taiati-i in cubulete si puneti-i intr-un castron. Rasturnati peste ei ceapa, cu tot cu marinada in care a stat. Amestecati si lasati sa se raceasca total. Ideal ar fi sa-i lasati, in frigider, chiar de pe o zi pe alta, astfel incat cartofii sa aiba timp sa “inghita” marinada acrisoara.

Salata de cartofi cu ceapa marinata si maionezaSalata de cartofi cu ceapa marinata si maioneza

Amestecati maioneza cu iaurtul si puneti peste cartofi si ceapa. Amestecati usor, potriviti de sare si puneti piper proaspat rasnit. Serviti imediat.

Salata de cartofi cu ceapa marinata si maioneza

Calorii: 96 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Salata de cartofi cu ceapa marinata”

  1. Foarte frumos. La mai multe

  2. Dino says:

    Multumesc :).

  3. Claudiu says:

    Multe multumiri pentru reteta, am mancat mai demult si am poftit la aceasta salata, fara sa o pot gasi in alta parte.As aprecia daca as primi o precizare.Am inteles ca peste cartofii pregatiti se adauga cei aprox. 200 ml de lichid (marinada) iar apoi se adauga maioneza. Nu va fi prea mult lichid ? Sau se strecoara inainte (cartofii ramanad cu ceea ce au putut absorbi) si dupa aceea se adauga maioneza ? Multumesc anticipat pentru raspuns.( scuze daca intrebarea e puerila, sunt incepator…)

  4. Dino says:

    Cu multa placere, Claudiu :). Si nu-ti fa, te rog, griji pentru intrebare. Nicio intrebare nu este puerila cand vrei sa faci pentru prima data ceva. Daca torni peste cartofii calzi inca, taiati cubulete, 200 ml de marinada si ii lasi cateva ore (eventual, de cu seara pana dimineata), vei observa ca au inghitit lichidul aproape de tot. Bine, depinde si de soiul cartofilor, normal. Daca ramane putin lichid, este ok, nu trebuie scurs (pentru ca este foarte bun la gust). Daca insa cartofii tai nu au inghitit marinada si inca baltesc, poti scurge excesul si pastra doar vreo 2 linguri. Spor la pregatiri si astept sa-mi spui cum a iesit salata :).

  5. Claudiu says:

    Inca o data multumesc pentru ajutor. A iesit foarte bine, voi incerca si alte retete de aici. Felicitari pentru site !

  6. Dino says:

    Ma bucur mult ca salata a fost pe gustul tau :). Multumesc pentru felicitari si te mai astept cu alte comentarii despre retetele de pe blog incercate.

  7. […] • Salata de ciuperci cu maioneza si usturoi (inlocuiti maioneza light cu una vegetala) • Salata de cartofi cu ceapa marinata (nu puneti iaurt si inlocuiti maioneza light cu una vegetala; puneti 170 g maioneza vegetala) • […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11