Prune infasurate in bacon

Prunele constituie al doilea ingredient propus pentru luna august in cadrul provocarii “Dulce Romanie”, initiata de Mihaela si gazduita, de data aceasta, de Gaby. Cum am vazut tema mi-a zburat gandul la un aperitiv pe care de mult timp imi propusesem sa-l fac: prune infasurate in bacon, rumenite apoi la grill, pentru ca baconul sa devina crocant. Aperitivul este supranumit – din motive care, recunosc, imi scapa – “Diavoli calare” (“Devils on horseback”) si se doreste a fi opusul unui alt aperitiv, “Ingeri calare” (“Angels on horseback”), aperitiv ce presupune infasurarea in bacon a scoicilor. In general, este vorba de prune fara samburi, proaspete sau deshidratate, umplute sau nu si infasurate in felii de bacon. Exista insa si variante ce presupun inlocuirea prunelor cu curmale, eventual umplute cu o branza cu mucegai.

Eu am pregatit aperitivul si cu prune proaspete si cu prune uscate, pentru a putea face o comparatie. In urma votului “juriului”, favorite s-au dovedit prunele proaspete infasurate in bacon. Pe langa surorile lor deshidratate, mult mai dulci, acestea sunt mai suculente si aduc un gust acrisor, care contrasteaza placut cu gustul baconului afumat si rumenit. Va recomand sa incercati si o varianta si cealalta pentru a stabili singuri cum va place mai mult.

Ingrediente:
– bacon felii 150 g
– prune proaspete 8 buc.
– prune uscate 8 buc. mari (sau 16 buc. mici, ca sa puneti cate doua)
– scobitori 16 buc.
– piper proaspat rasnit

Prune infasurate in bacon

Spalati prunele proaspete si scoateti-le samburii. Eu le-am taiat, pur si simplu, in jumatate si am extras samburele, mai ales ca nu intentionam sa umplu prunele cu ceva. Taiati in jumatate feliile de bacon. Luati cate o pruna, proaspata sau uscata, si infasurati-o, cat puteti de strans, in bacon. Fixati “ansamblul” cu ajutorul unei scobitori. Asezati prunele infasurate intr-o tava sau gratar din aluminiu (are avantajul ca permite caldurii sa circule si de jos in sus). Rasniti un pic de piper peste ele si puneti-le la grill pentru cateva minute (4-5 minute pentru fiecare parte). Atentie, supraveghiati-le pentru ca baconul se rumeneste destul de repede!

Prune infasurate in baconPrune infasurate in bacon

Serviti-le imediat, doar cu paine sau si cu frunze de nasturel.

Prune infasurate in bacon

Calorii: 390 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Prune infasurate in bacon”

  1. Mariana says:

    Asta am sa fac sambata cu prunele culese direct din copac, sper sa mai gasesc. Imi place la nebunie combinatia de fructe si carne pe care multi o detesta…

  2. Dino says:

    Cu prune culese din copac, din propria curte, o sa fie si mai bune… Mi-ar placea si mie sa am o curticica si propria recolta, in loc sa ma bat pe locurile de parcare din fata blocului :P. Cat despre combinatia de fructe si carne, ma intreb daca cei care o detesta au si incercat-o…

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11