Nu va lasati indusi in eroare de numele retetei… Nu este vorba, nici pe departe, de un “banal” snitel! Ci de bucatele de piept de pui parfumate cu ghimbir, usturoi si coriandru, tavalite prin susan inainte de prajire si servite cu un sos de maioneza, usor picant, cu aroma de curry. Sa va mai spun ca aceste delicii cu tenta asiatica sunt destinate unei mese tip bufet? Sau ca musafirii se vor inghesui pentru a lua ultima imbucatura? Nu cred ca mai este cazul… Va spun doar ca reteta vine, asemenea Aripioarelor dulci-picante cu sos Hoisin, ca raspuns la provocarea “Dulce Romanie”, initiata de Mihaela si gazduita, in luna august, de Gaby.
Revenind la reteta, cand va calculati timpul necesar pregatirii, sa aveti in vedere ca pentru marinarea bucatelelor de pui aveti nevoie de cel putin doua ore. Odata facute, paneurile pot fi insa tinute la cald pana in momentul servirii. Daca aveti mai mult timp la dispozitie, puteti face maioneza in casa. In caz contrar, apelati la o maioneza gata facuta, de preferinta una light.
Ingrediente (pentru 6 portii tip bufet):
– piept de pui, fara piele si fara oase 3 jumatati (600 g)
– usturoi 2 catei
– iaurt 150 g
– ghimbir o bucata de 5 cm
– curcuma 1 lingurita
– coriandru frunze, uscat 1 lingurita
– faina 60 g
– susan 2 linguri
– maioneza light 100 g
– suc de lamaie verde 1 lingurita
– curry 1/2 lingurita
– sare, piper
– ulei de floarea-soarelui pentru prajit
Spalati pieptii de pui si stergeti-i de apa. Taiati-i in felii subtiri sau in fasii. Intr-un castronel, amestecati iaurtul, curcuma, usturoiul trecut prin presa, ghimbirul curatat si taiat marunt, coriandrul uscat, sare si piper. Puneti bucatile de pui intr-un castron si turnati marinada peste ele. Invartiti-le astfel incat sa fie acoperite uniform. Acoperiti si bagati la rece, pentru cel putin 2 ore.
Amestecati maioneza light cu sucul de lamaie verde si pudra de curry. Gustati si ajustati cantitatea de curry in functie de cat de picant vreti sa fie sosul. Incingeti uleiul intr-o tigaie. Scoateti bucatile de pui din marinada (fara a le curata total de marinada) si tavaliti-le prin faina, dupa care prin semintele de susan. Prajiti-le in uleiul incins, pe ambele parti. Scoateti-le pe o farfurie tapetata, in prealabil, cu un servet de hartie (pentru a absorbi grasimea in exces).
Serviti imediat paneurile de pui, cu sosul de maioneza si curry alaturi si, eventual, cu bucati de lamaie.
Pentru o masa tip bufet, asezati paneurile de pui pe unul-doua platouri, cu scobitori sau mini-furculite.
Calorii: 255 kcal / 100 g.
Minunat!!!
Saptamana buna!
Multumesc, Gaby. Si tie o saptamana minunata!
[…] b)Pane de pui cu ghimbir si susan, cu maioneza si curry […]
Excelente retete!!! Le ador:) si pe tine care le postezi aici pentru noi si ne faci sa salivam la pozeeee:)) Iti multumesc din suflet pentru aceste minunatii culinare. Iti doresc un an cu multe realizari, impliniri, sanatate si ….cu retete delicioase:) Pupici
@ Diana, multumesc mult pentru aprecieri si pentru urari :). Daca va tentez sa incercati retetele, pe voi, cititorii blogului, inseamna ca mi-am atins scopul si ma bucur nespus! Iti urez si tie un An Nou cu multe bucurii, sanatate si noroc!