Piure de cartofi cu lapte batut, usturoi si patrunjel

Va povesteam, acum ceva vreme, despre reinventarea “banalului” piure de cartofi. Am vorbit despre Piureul cu lamaie si arpagic verde si Piureul cu sos pesto, am pomenit apoi, in treacat (la Muschiuletul de porc cu bere si cimbru), si varianta cu morcov, pentru un plus de dulceata, dar si de culoare. Acum, a venit randul piureului cu usturoi si patrunjel verde, imbogatit cu lapte batut. Prin inlocuirea laptelui dulce cu unul batut, obtinem un piure cremos, ca si cum am fi pus smantana. Doar caloriile sunt mai putine iar, in functie de laptele batut folosit, este mai pronuntat sau nu gustul acrisor.

Ca variatiune, daca nu va omorati prea tare dupa aroma de usturoi, puteti pune in loc niste ceapa verde. Apoi, patrunjelul poate fi inlocuit cu busuioc sau chiar cimbru, obtinand practic noi variante de piure de cartofi, tocmai bune pentru a le “asorta” la diferite carnuri. Acest piure cu lapte batut, usturoi si patrunjel a servit, in cazul meu, acompanierii Pastravului cu portocala si ierburi, la gratar.

Ingrediente:
– cartofi 1,4 kg
– lapte batut 150 ml
– unt 30 g
– usturoi 3-4 catei
– patrunjel 1/2 legatura
– sare, piper

Piure de cartofi cu lapte batut, usturoi si patrunjel

Cartofii, curatati, spalati si taiati cuburi de dimensiuni aproximativ egale, se pun intr-o oala, cu mai multa apa rece si un pic de sare. Se lasa sa fiarba, se scurg de apa si se pun in aceeasi oala. Puneti untul si laptele batut si pasati cu presa speciala sau cu un blender (caz in care veti obtine un piure foarte fin, dar si cu o consistenta usor elastica).

Piure de cartofi cu lapte batut, usturoi si patrunjelPiure de cartofi cu lapte batut, usturoi si patrunjel

Potriviti de sare si de piper, adaugati usturoiul trecut prin presa si patrunjelul proaspat si serviti imediat. Piureul poate fi reincalzit.

Piure de cartofi cu lapte batut, usturoi si patrunjel

Calorii: 102 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Piure de cartofi cu lapte batut, usturoi si patrunjel”

  1. gaby_d says:

    Pana si piureul poate capata strai de sarbatoare. Minunat aromat!

    Te invit cu mare drag la provocarea lunii august a proiectului Dulce Romanie, dedicat pasiunii noastre comune, gatitul.

    Daca ai timp si-ti face placere, te astept.
    http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html

  2. Dino says:

    Multumesc mult, Gaby, pentru invitatie. De placere, nu trebuie sa te indoiesti. Intotdeauna imi face placere sa particip la astfel de proiecte interesante :). Cu timpul stau mai prost, dar sper sa reusesc sa pregatesc ceva interesant pana cand plec in concediu…

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11