Va propun, astazi, un sandwich atipic: o umplutura delicioasa de ton, avocado si legume “infofolita” in lipie… adica, un “wrap”. Un “Dino Wrap” :D. Este foarte, foarte usor de pregatit si obtineti, aproape instant, un “sandwich” hranitor, sanatos si racoritor. Adica, tocmai ce avem nevoie in aceste zile calduroase de vara. Eu am “executat” lipiile cu ton si avocado pentru a putea fi luate la serviciu si devorate in pauza de pranz, dar puteti pregati delicioasa combinatie si pentru o masa tip bufet. In acest caz, puneti un pic mai putina umplutura pe fiecare lipie, rulati mai strans si, dupa ce tineti un pic la frigider, taiati in bucati mai mici (felii cam de 3 cm grosime), in care infigeti scobitori pentru a usura “munca” musafirilor.
In privinta ingredientelor, puteti inlocui smantana cu maioneza. Eu am folosit o smantana grasa, pentru ca din aceasta aveam prin frigider, dar puteti pune si una de 18% grasime (mi-e teama ca este prea fluida cea de 12% grasime). Tot pentru a obtine un preparat cu mai putine calorii, eu am preferat un ton in suc propriu, la care am adaugat o singura lingura de ulei extravirgin de masline. Important este sa scurgeti bine tonul pentru ca lipia sa nu se imbibe in exces cu zeama :).
Ingrediente (pentru 2 portii mari):
– lipii 2 buc.
– ton bucati in suc propriu 150 g
– avocado 1 buc.
– ceapa rosie mica (65 g)
– smantana (30% grasime) 2 linguri
– ceapa verde 2 fire
– rosii 2 buc. (230 g)
– suc de lamaie verde 1 lingura
– ulei de masline 1 lingura
– sare, piper
Puneti, intr-un castronel, bucatile de ton, ceapa rosie (felii) si pulpa avocado-ului (o extrageti din coaja, cu o lingurita, o stropiti imediat cu sucul de lamaie verde si o taiati marunt). Puneti si lingura de ulei de masline si amestecati usor. Intindeti pe o lipie jumatate din cantitatea de smantana (o lingura). Distribuiti jumatate din amestecul de ton, avocado si ceapa, iar deasupra puneti o rosie, taiata felii. Presarati si un fir de ceapa verde maruntit, dupa care puneti putina sare si putin piper. Rasuciti bine, bine lipia (ca un sul) si infasurati-o partial intr-o folie de aluminiu si un servetel. Procedati la fel cu a doua lipie si cu restul ingredientelor.
Serviti imediat lipiile cu ton, avocado si rosie. La nevoie, pot fi pastrate una-doua zile in frigider.
Calorii: 141 kcal / 100 g.
Ce idee buna, imi place cu avocado! 🙂
Daaa, este foarte buna combinatia de ton, avocado si rosie… plus ceapa rosie dulceaga. Cred ca mai execut o “tura” astazi :D.