As fi putut numi acest preparat si Salata Caprese pe ciabatta, prajita si usturoiata. Este vorba de aceeasi combinatie seducatoare de mozzarella, rosii si busuioc, asezonata cu sare si piper si stropita cu un ulei de masline de buna calitate. Daca o servim ca atare, alternand feliile pe un platou, putem spune ca am pregatit “Insalata Caprese” (adica salata in stilul Capri, insula din regiunea Campania, din sudul Italiei). Iar daca taiem bucati rosiile si mozzarella si le asezam pe bucati de ciabatta prajite, frecate cu usturoi si stropite cu ulei de masline, avem “Bruschetta con Mozzarella e Pomodoro”. Indiferent cum ii spuneti si cum alegeti sa serviti combinatia, va garantez ca este delicioasa si ca degustatorii, fie ei de-ai casei, fie musafiri, vor mai cere o portie :).
La fel ca la Bruschettele cu rosii si busuioc, important este sa folositi niste rosii cu gust, carnoase si bine coapte. Iar deasupra sa rasniti pe loc un pic de piper parfumat, eventual din cel multicolor. In privinta painii, recomand calduros ciabatta, eventual cu bucatele de masline negre. Foarte gustos si rapid de preparat, ideal pentru o cina tarzie sau ca aperitiv, la masa de pranz.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– ciabatta 2 buc. (260 g)
– rosii 4 buc. (400 g)
– mozzarella 200 g
– usturoi 1 catel
– ulei de masline extravirgin 2 linguri
– otet de vin rosu 1 lingurita
– busuioc 7-8 frunze
– sare, piper
Daca doriti, puteti decoji rosiile, dupa ce le opariti in apa clocotita. Eu le-am lasat, de data aceasta, cu tot cu coaja, inlaturand doar semintele (taiati rosiile felii, dupa care scoateti miezul). Taiati bucatele pulpa rosiilor si amestecati-o, intr-un castronel, cu o lingura de ulei de masline, otetul de vin rosu, busuiocul taiat marunt, un pic de sare si de piper. Taiati ciabatta in patru (o data transversal, o data longitudinal) si prajiti-o intr-o tigaie-gratar sau pe o tabla. Cat sunt fierbinti bucatile de paine, frecati-le cu usturoi (taiati catelul in doua, pe lungime). Stropiti bucatile de ciabatta cu ulei de masline si asezati-le pe un platou.
Distribuiti pe painea prajita pulpa de rosii cu busuioc, alternand cu bucatele de mozzarella. Rasniti un pic de piper deasupra, ornati cu frunze de busuioc si serviti imediat.
Calorii: 222 kcal / 100 g.