Ce alegi? Frigarui suculente si parfumate de porc, cu o subtila aroma de portocala si paprika afumata? Sau bucatele de piept de pui marinate in ulei de masline, suc de lamaie, vin si condimente grecesti? Sau niste peste cu sos tartar? Dar ce faci cu garniturile colorate si frumos mirositoare? Cu salsa de ananas si legume coapte pe gratar, in sos usor picant? Dar cu grauntele de couscous care te imbie dintre stafidele dolofane si rosiile cherry? Aaaa… si uite! Mai sunt acolo si niste cartofi cu schinduf, mustar negru si curcuma! Iar daca nu-ti vine sa te risti la arome ceva mai orientale, vezi ca ai pe masa cealalta niste cartofi Hasselback. Dar parca si salatele merita incercate :(… Sa fie un tzatziki racoritor sau o salata greceasca, cu rosii, branza si masline? Sau mai bine sa incepem cu inceputul? Adica, cu niste rondele de vinete la gratar cu branza si rosii? Ori niste ciupercute umplute cu mozzarella si rosii? Hmmm… dar musai sa incercam si din baghetele acelea apetisante cu unt, usturoi si verdeturi… Cu ce începi si ce alegi? Cam asta a fost “multi-lema” la care ne-am chinuit sa gasim un raspuns, miercuri seara, toti food bloggerii adunati la o petrecere in gradina, in jurul gratarelor si in jurul piscinei. Cum unde? La deja celebrul Club Cortina din Corbeanca. Greaua incercare la care am fost supusi a fost gandita si organizata in cele mai mici detalii, si de data aceasta, de fetele de la Golin Harris si reprezentantii Electrolux Romania, in frunte cu mereu vesela si saritoarea Carmen Georgescu.
Emotii – mai mari la unii, mai putin obisnuiti sa gateasca “in deplasare”, in afara zonei lor de confort; mai mici la altii, “harsaiti” deja prin cooking-show-uri -, temeri ca tocmai atunci vei gresi proportia la nu stiu ce sos sau ca va fi gratarul mult prea incins si bunatate de friptane ori frigarui se vor “bronza” prea tare. Pentru ca, da, vedete ale intalnirii in gradina, pe malul lacului, au fost preparatele la gratar, cu marinatele lor imbietoare, cu side-dish-uri inedite si salate racoritoare.
Gratarele sfaraiau deja cand am descins in Corbeanca, alaturi de colegii de la Dulcegarii culinare, Retete de suflet, Blog culinar, Placeri simple, Raftul bunicii, Retete istete, Chez Mazilique, Le blog piquant, Easy peasy si Bucatar sub acoperire.
Posturile de lucru erau si ele pregatite cu toate cele necesare pregatirii ospatului :). Ca sa nu mai spun ca fetele de la Golin Harris, in frunte cu Roxana, pusesera deja la marinat unele dintre carnuri, respectand cu sfintenie indicatiile noastre “pretioase” :P. Prin urmare, dupa o scurta perioada de socializare, ne-am apucat de treaba :D.
Si pentru ca vorba lunga, saracia omului, sa trecem la prezentarea cauzelor “multi-lemei” noastre… Bine ca, in final, aproape toti am mers pe ideea cate putin din toate… Ca doar ne impingea de la spate si curiozitatea, nu? Cum sa nu vezi ce a facut “concurenta”?! Dar sa va spun, inainte de toate, cu ce a participat Dino Gurmandino la festin: Souvlaki – frigarui grecesti marinate…
…si Salsa de legume si ananas, coapte pe gratar. Se pare ca au fost ambele preparate pe gustul “publicului”, data fiind viteza cu care s-au volatilizat :).
Iata si bunatatile adunate in jurul mesei mari de pe terasa provensala, in ordinea “numerelor de pe tricou”: rondele de vinete cu branza si rosii, salata Coleslaw, cartofi Hasselback, ciuperci cu mozzarella, rosii si verdeturi, porumb copt si, nu in ultimul rand, tzatziki racoritor…
… bucatele rumenite de somon si cod marinate, cu un delicios sos tartar, iar langa ciupercutele la gratar au venit niste baghete dementiale cu unt, usturoi, verdeturi si/sau mozzarella…
…langa souvlaki si rondelele de vinete, au mers de minune cartofii cu schinduf, mustar negru si curcuma (carora le-am pus gand rau, va anunt :P) si o salata greceasca…
…frigarui de porc, marinate cu tot felul de mirodenii, usturoi, suc si coaja de portocala, acompaniate de un couscous de vara, cu rosii cherry, stafide si patrunjel verde, iar mai din spate venea tentatia burgerilor de curcan…
…salsa de legume si ananas perpelite pe gratar, cu sos usor picant si coriandru proaspat, s-a impritenit pe masa cu salata greceasca si vinetele cu rosii si branza… armonie totala, nu?
A urmat, evident, o degustare pe indelete, la un pahar de vorba prelungit dupa miezul noptii. Aaaa, sa nu uit de minunatul desert oferit de gazdele noastre: panna cotta si inghetata de cacao :D. Super! Iar daca la tot acest “dezmat” culinar, locatia superba si atmosfera extraordinara mai pun si faptul ca unii dintre noi au avut si ocazia de a testa apa din imbietoarea piscina, mai ca inteleg de ce prietenii au comentat, la vederea pozelor, “asa… asa… sa munciti mah!” :).
Si, cu riscul de a deveni redundanta, nu pot incheia fara sa multumesc, inca o data, gazdelor noastre: Carmen Georgescu, manager de marketing si comunicare, Roxanei Diba si celorlalte fete foarte dragute si saritoare de la Golin Harris si, nu in ultimul rand, proprietarilor Club Cortina din Corbeanca. A fost o seara excelenta!
Felicitari!!!!
Multumesc, Iulia :). A fost o seara minunata si ne-am simtit excelent!
Salut, imi place site-ul tau si vreau sa-ti spun ca o sa le trimit si prietenilor meu pe conturile de twitter si facebook.Revin cu alte comentarii. O zi buna
Mie mi s-a facut pofta uitandu-ma pe blogul tau la retete.