Tarabele sunt pline, in piata, de zmeura parfumata, asa ca ar fi pacat sa nu profitam la maximum de aceste fructe delicioase. Iar cum caldura de-afara taie cheful de preparate prea complicate, care sa presupuna, eventual, si dat drumul la aragaz sau cuptor, va propun un desert racoritor, rapid si foarte, foarte usor de facut. Mai exact, este vorba de un mousse cremos si semi-inghetat de zmeura. Nu trebuie decat sa bagati in congelator zmeura, spalata bineinteles, pentru cateva ore. Apoi, cu ea inghetata, pregatim mousse-ul, iar in cateva minute avem in pahare un deliciu racoritor.
Insemnand “spuma” in limba franceza, mousse-ul are o textura lejera datorita bulelor de aer incorporate. Iar pentru a obtine un mousse lejer si ca numar de calorii, am utilizat o crema de branza cu un continut mediu de grasime (12%). Daca vreti sa fie si mai light, puteti cauta in magazine o crema de branza cu doar 0,2% grasime.
Ingrediente (pentru 4 portii mici):
– crema de branza light 250 g
– zahar pudra 50 g
– suc de lamaie 2 linguri
– zmeura congelata 300 g
Puneti, intr-un castron, crema de branza, zaharul pudra si sucul de lamaie. Mixati la turatie maxima pana cand obtineti o crema omogena. Puneti zmeura congelata peste crema si zdrobiti cu o furculita o parte din ea. Mixati la turatie mica pana cand zmeura se amesteca usor cu crema, ramanand insa si fructe intregi.
Gustati si mai puneti un pic de suc de lamaie, daca este nevoie. Puneti mousse-ul in pahare si serviti imediat.
Calorii: 130 kcal / 100 g.