Supa rece de rosii si avocado, in straturi

Pentru ca este vara si pentru ca este sezonul rosiilor carnoase, zemoase si cu gust, haideti sa profitam si sa ne detoxifiem un pic organismul. Cea mai la indemana reteta de supa de rosii este cea clasica, dar va puteti juca dupa bunul plac. O sugestie gasiti AICI. Astazi, va propun, insa, o alta varianta, mai putin obisnuita, dar la fel de interesanta: straturi de supa de rosii si supa de avocado. Dincolo de efectul vizual, va garantez ca se completeaza de minune gustul acrisor al rosiilor cu cel al avocado-ului, iar combinatia de texturi – rosiile mai lichide, avocado-ul cremos – este si ea interesanta. Iar pentru ca totul sa fie si mai interesant, deasupra vine, mot, un pic de castravete taiat marunt, parfumat cu ceapa esalota si tarhon proaspat.

Deoarece se poate prepara in avans si este de efect, supa rece in straturi poate fi servita si la o masa tip bufet, cu mai multi invitati, urmand sa fie pusa in pahare mai mici, cate unul pentru fiecare musafir. Pentru reusita retetei, aveti insa grija sa folositi rosii romanesti, bine coapte, un avocado la fel de bine copt si o smantana grasa, astfel incat stratul de avocado sa fie, in final, deosebit de cremos.

Ingrediente (pentru 2 portii mari sau 4 portii mici, pentru bufet):
– rosii bine coapte 450 g
– otet de vin alb 1 lingura
– avocado 1 buc.
– supa de pui (facuta in casa sau din jumatate de cub) 100 ml
– smantana acrisoara (30% grasime) 30 g
– suc de lamaie verde 2 linguri
– castraveti verzi 150 g
– ceapa esalota 1 buc. (20 g)
– tarhon proaspat 1 lingura rasa
– sare, piper

Supa rece de rosii si avocado, in straturi

Pasati cu un blender rosiile, spalate, curatate de cotor si taiate bucati. Dati pasta rezultata printr-o sita (astfel incat sa ramana in sita semintele si eventualele resturi de coaja). Puneti intr-un bol sau intr-o cutie, adaugati un praf de sare si jumatate din cantitatea de otet (adica, jumatate de lingura). Amestecati, acoperiti si raciti, in frigider, minimum o ora. Curatati avocado-ul de sambure si de coaja, puneti-l in blender (spalat, evident, intre timp), impreuna cu supa rece, smantana si sucul de lamaie verde. Transformati intr-o crema, pe care o puneti, de asemenea, intr-o cutie la rece.

Supa rece de rosii si avocado, in straturiSupa rece de rosii si avocado, in straturi

Curatati castravetele de coaja, taiati-l in jumatate (pe lungime) siĀ  scoateti-i samburii. Taiati castravetele in cubulete mici. Procedati la fel cu ceapa esalota si taiati marunt tarhonul. Amestecati castravetele, ceapa si tarhonul, adaugati restul de otet si un pic de piper proaspat rasnit. Bagati si acest amestec in frigider pana in momentul servirii.

Supa rece de rosii si avocado, in straturiSupa rece de rosii si avocado, in straturi

Cand vreti sa serviti supa in straturi, puneti pe fundul paharului sau bolului un strat de crema de avocado, iar deasupra turnati, usor, supa de rosii. Asezati la suprafata din castravetele cu esalota si tarhon. Serviti imediat.

Supa rece de rosii si avocado, in straturi

Calorii: 70 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11