Pui cu ananas si Gouda & orez cu sos de curry

Pana la concediu mai este, dar ma incapatanez sa-mi cultiv cheful de “hoinareala” cu retete savuroase din locuri insorite, cu plaje paradisiace strajuite de palmieri si intinderi nesfarsite de apa cristalina. Macar sa visam frumos, nu? Iar pana om ajungem acolo (nu de alta, dar vreau sa cred ca e vorba de “cand” si nu de “daca”), sa ne satisfacem pofta de ceva bun cu o combinatie aparent inedita: felii de piept de pui usor picante, acoperite cu jambon si rondele de ananas prajit si ascunse sub un strat matasos de branza. Iar pe post de garnitura, un orez cremos, picant si parfumat. Plus, bineinteles, cireasa. Nu de pe tort si nu proaspata, ci confiata si asezata, mot, in varful fripturii…

Reteta se preteaza perfect si pentru o masa cu mai multi invitati, dat fiind ca se poate pregati in avans si doar trece rapid prin cuptor, la momentul oportun. Iar alaturarea de dulce si picant, carne si fructe, crocant si cremos va incanta cu siguranta si pe cei mai pretentiosi invitati! Eu am folosit piept de pui, dar merge si un piept de curcan sau chiar pulpa de porc. Reteta este inspirata din revista “Ioana – Secretele bucatariei”.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– felii de piept de pui 650 g
– orez basmati 300 g
– rondele de ananas (in sirop light) 6 buc.
– smantana pentru gatit (32% grasime) 300 ml
– branza Gouda 200 g
– jambon 6 felii
– cirese confiate 6 buc.
– ulei 2 linguri
– curry 1 lingura rasa
– sare, piper

Piept de pui cu ananas, jambon si Gouda & orez cu sos de curry

Puneti 600 ml de apa la fiert. Cand clocoteste, puneti un pic de sare si orezul. Fierbeti timpul indicat de producator. Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Dati feliile de piept de pui cu sare, piper si un pic de praf de curry. Incingeti uleiul intr-o tigaie si rumeniti un pic, pe ambele parti, feliile de carne. Scoateti puiul pe o farfurie si, in aceeasi tigaie, rumeniti un pic rondelele de ananas. Scoateti-le si pe acestea pe o farfurie.

Piept de pui cu ananas, jambon si Gouda & orez cu sos de curryPiept de pui cu ananas, jambon si Gouda & orez cu sos de curry

In uleiul ramas in tigaie, puneti praful de curry ramas. Omogenizati si adaugati smantana lichida. Lasati sosul sa fiarba, la foc mic, 3-4 minute. Rasturnati-l peste orezul fiert, amestecati usor, potriviti de sare si pastrati la cald.

Piept de pui cu ananas, jambon si Gouda & orez cu sos de curryPiept de pui cu ananas, jambon si Gouda & orez cu sos de curry

Intr-un vas de Jena mai mare, asezati feliile rumenite de carne. Puneti, pe fiecare bucata de pui, cate o felie de jambon, o felie de branza si o rondea de ananas prajit. Presarati un pic de piper si bagati in cuptorul incins. Lasati 8-10 minute si opriti cuptorul.

Piept de pui cu ananas, jambon si Gouda & orez cu sos de curryPiept de pui cu ananas, jambon si Gouda & orez cu sos de curry

Serviti punand pe o farfurie mare doua-trei linguri de orez cremos si o bucata de pui cu jambon si ananas, in varful careia asezati o cireasa confiata.

Piept de pui cu ananas, jambon si Gouda & orez cu sos de curry

Calorii: 159 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11