Bruschette cu rosii si busuioc

Pomeneam saptamana trecuta, cand va spuneam despre Bruschettele cu bob, menta si parmezan, de mult mai cunoscutele Bruschette con pomodoro. Adica, mai pe romaneste, cu rosii, la care se adauga pentru savoare busuioc proaspat. Si cum este vara, iar in piete gasim rosii romanesti, cu gust, va recomand cu multa caldura o cura de rosii. Salatele constituie o varianta la indemana si, practic, inepuizabila, dar bruschettele au farmecul lor aparte. Gustoase si foarte usor de pregatit, bruschettele cu rosii si busuioc reprezinta un aperitiv perfect, inclusiv pentru o masa mai mare, cu multi invitati.

Important este sa folositi rosii bine coapte si carnoase, precum si un ulei de masline extra virgin. Cat despre busuioc, am vazut ca multe restaurante italienesti cu pretentii utilizeaza busuioc uscat, dar va sugerez sa cautati busuioc proaspat, cu o aroma mai intensa. In ceea ce priveste prepararea, se recomanda decojirea rosiilor insa, daca va grabiti, le puteti lasa si cu pielita.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– bagheta / ciabatta 1 buc. (220 g)
– usturoi 1 catel
– rosii 4 buc. (540 g)
– ulei de masline extra virgin 3 linguri
– busuioc proaspat 7-8 frunze
– sare, piper proaspat rasnit

Bruschette cu rosii si busuioc

Puneti apa la fiert, intr-o oala. Cand clocoteste, puneti rosiile si lasati-le doar un minut, cat sa se inmoaie un pic pielita. Scoateti-le pe o farfurie, lasati-le sa se raceasca un pic si curatati-le de coaja subtire. Taiati rosiile marunt si puneti-le intr-un castronel, alaturi de 1 lingura de ulei de masline extra virgin, jumatate din busuiocul proaspat (taiat marunt), un pic de sare si de piper.

Bruschette cu rosii si busuiocBruschette cu rosii si busuioc

Taiati bagheta in 8 felii mai groase. Prajiti-le intr-o tigaie-gratar sau pe o tabla. Cum le-ati luat de pe foc, frecati-le cu usturoi (taiati catelul de usturoi in jumatate, pe lungime). Stropiti feliile de paine cu ulei de masline. Asezati-le pe un platou si distribuiti in mod egal compozitia de rosii cu busuioc. Presarati inca un pic de piper proaspat rasnit si restul de busuioc, serviti imediat.

Bruschette cu rosii si busuioc

Calorii: 202 kcal / 100 g (sau 134 kcal / felia).

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Bruschette cu rosii si busuioc”

  1. […] Salata libaneza cu legume si sos de rodii • Sarmalute grecesti cu menta, in foi de vita • Bruschette cu rosii si busuioc • Tocanita picanta de vinete cu menta • Salata de fasole galbena cu usturoi • Mancare de […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11