Pui in sos cremos cu paprica

Nu stiu voi, dar eu prefer oricand carnea de pui celei de porc sau de vita. Ceea ce nu inseamna ca nu pregatesc, din cand in cand, si carnuri rosii, la cererea “publicului” :). De data aceasta, am combinat niste ciocanele de pui cu un sos cremos din smantana, ceapa si vin, parfumat cu paprica. Si cum ma interesa in primul rand aroma, am combinat boiaua iute de ardei cu boia dulce astfel incat sa rezulte un sos dulceag si usor picant. Dupa preferinta, puteti schimba insa proportiile celor doua tipuri de boia. Cum puteti inlocui pulpele de pui cu un piept (cu sau fara oase si piele), caz in care veti avea mai putine calorii in farfurie.

Iar pe post de garnitura, puteti pregati un orez sau paste. Eu am optat pentru un orez cu mazare, dar merge la fel de bine si un orez cu ardei gras. Eventual, pentru aspect si plus de gust, cu un pic de unt si ardei in trei culori (rosu, galben si verde).

Ingrediente:
– ciocanele de pui 6 buc. (700 g)
– faina 30 g
– ceapa 2 buc. medii (200 g)
– vin alb sec 100 ml
– smantana pentru gatit (32% grasime) 150 ml
– supa de pui 300 ml (facuta in casa sau dintr-un cub)
– boia iute de ardei 1 lingurita
– boia dulce de ardei 2 lingurite
– unt (65% grasime) 30 g
– sare, piper
– ulei 1 lingura

Pui in sos cremos cu paprica

Pregatiti cele 300 ml supa de pui. Amestecati faina cu jumatate din boia (iute si dulce). Dati ciocanelele de pui cu putina sare si putin piper, dupa care tavaliti-le prin faina cu boia. Incingeti untul, intr-o tigaie, si rumeniti pe toate partile ciocanelele. Dupa cateva minute, vor prinde o frumoasa crusta.

Pui in sos cremos cu papricaPui in sos cremos cu paprica

Scoateti ciocanelele pe o farfurie. In aceeasi tigaie, puneti peste untul ramas uleiul si caliti ceapa, taiata felii (nu conteaza foarte mult grosimea pentru ca sosul va fi pasat). Cand ceapa s-a colorat usor, turnati vinul si deglasati. Lasati sa se reduca la o treime sosul, dupa care adaugati supa de pui fierbinte. Puneti iar in tigaie ciocanelele de pui si lasati, la foc mic, sa fiarba pana cand puiul este bine patruns.

Pui in sos cremos cu papricaPui in sos cremos cu paprica

Scoateti, din nou, ciocanelele pe o farfurie. Puneti in sos restul de boia si smantana. Amestecati, potriviti sosul de sare si de piper, lasati sa dea cateva clocote si opriti focul. Cand sosul s-a racit un pic, pasati-l cu blenderul. Puneti-l iar in tigaie, puneti si puiul inapoi si lasati sa ajunga la punctul de fierbere.

Pui in sos cremos cu papricaPui in sos cremos cu paprica

Serviti fierbinte puiul cu sos cremos de paprica, alaturi de garnitura aleasa.

Pui in sos cremos cu paprica

Calorii: 261 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11