Cred ca v-ati dat seama, deja, ca o data cu venirea caldurii am introdus in meniul meu si, implicit, pe blog mai multe salate sanatoase si combinatii cu cat mai multe si mai diferite legume, crude si/sau coapte. Mai multe propuneri de salate delicioase gasiti AICI. De data aceasta, va propun o salata cu parfum mediteranean, cu paste risoni, ton in suc propriu si ricotta parfumata cu busuioc. Delicioasa, plina de prospetime si usoara.
Daca doriti sa conferiti si mai multa prospetime salatei, puteti adauga si o mana de rucola sau orice alta “verdeata” preferati. Cat despre preparare, se face in doi timpi si trei miscari, doar fierberea pastelor durand un pic mai mult. Daca nu gasiti risoni sau orzo, acele paste micute, ca niste boabe de orez mai mari, puteti folosi orice alt fel de paste mici.
Ingrediente:
– paste risoni 250 g
– ricotta 200 g
– ton bucati in suc propriu 3 cutii
– rosii 3 buc. (350 g)
– capere 2 linguri (20 g)
– ulei de masline extravirgin 2 linguri
– busuioc proaspat
– suc de lamaie
– sare, piper
Puneti la fiert, intr-o oala, mai multa apa cu sare. Cand clocoteste apa, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat pe cutie. In paralel, amestecati ricotta cu o lingura de busuioc proaspat, tocat marunt, si cu o lingura de ulei de masline. Cand pastele au fiert, scurgeti-le bine de apa si puneti-le intr-un castron. Turnati uleiul de masline ramas si amestecati usor (uleiul va impiedica pastele sa se lipeasca intre ele). Cand s-au racit, adaugati rosiile felii, caperele sfaramate si tonul bucati, scurs de suc. Amestecati, adaugati suc de lamaie dupa gust, inca o lingura de busuioc tocat, un pic de sare si de piper macinat.
Puneti salata pe farfurie (eventual pe un pat de rucola), iar deasupra asezati cate o “bila” de ricotta parfumata. Ornati cu cateva frunze de busuioc proaspat. Salata se pastreaza in frigider timp de 2-3 zile.
Calorii: 115 kcal / 100 g.
Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele… 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat Andreea.. O zi frumoasa.
Multumesc pentru invitatie, Antonina! Raspund cu mare placere provocarii :D. O zi frumoasa si tie!