Piure de cartofi cu sos pesto

O sa spuneti “Ce mare filosofie acest piure de merita asa multa atentie si un post separat?”. Nu e deloc mare filosofie, dar ideea in sine merita, dupa mine, subliniata. In mintea multora, cand spui piure de cartofi, exista doar varianta traditionala, cu lapte, unt si sare. Varianta foarte buna, de altfel. Dar, exista si alte metode, reinventari ale “banalului” piure de cartofi. O astfel de reinventare v-am prezentat deja: Piure de cartofi cu lamaie si arpagic verde. Iar astazi va propun un piure de cartofi cu parfum mediteranean, gratie sosului pesto incorporat.

Eu am folosit sos pesto genovez – adica cel verde 😛 – cu busuioc, sare, usturoi, seminte de pin si branza (parmezan sau pecorino), dar merita incercat si cu varianta siciliana sau, pur si simplu, cu rosii uscate in soare. In felul acesta, piureul va capata nu doar o aroma imbatatoare, ci si un pic de culoare. Deoarece sosul pesto contine suficienta grasime (de la branza, semintele de pin si uleiul de masline), nu este nevoie sa puneti unt sau sa inlocuiti laptele cu smantana. Puteti servi piureul de cartofi cu sos pesto alaturi de Chiftelute de vita in sos de rosii cu busuioc, dar si alaturi de pui sau miel la gratar.

Ingrediente:
– cartofi 900 g
– lapte 150 ml
– sos pesto 2 linguri
– sare, piper

Piure de cartofi cu sos pesto

Fierbeti cartofii, curatati si taiati cuburi, in apa cu un pic de sare. Dupa 10-15 minute, ar trebui sa fie fierti. Scurgeti-i de apa bine si puneti-i iar in oala. Sfaramati-i, punand treptat laptele. Cand ati obtinut un piure omogen, puneti sosul pesto si un pic de piper macinat. Amestecati usor.

Piure de cartofi cu sos pestoPiure de cartofi cu sos pesto

Serviti piureul de cartofi imediat. Daca va ramane, se poate reincalzi fara probleme.

Piure de cartofi cu sos pesto

Calorii: 101 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Piure de cartofi cu sos pesto”

  1. […] valente. V-am tentat pana acum cu Piure de cartofi cu lapte batut, lamaie si arpagic verde, Piure de cartofi cu sos pesto, Piure de cartofi cu lapte batut, usturoi si patrunjel, Piure irlandez cu varza si praz si, […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11