Ora 7 fara un sfert… Ploua si fulgera, iar drumul spre Corbeanca este aglomerat. Ceea ce nu face decat sa amplifice emotiile. “Daca nu ajungem la timp?” este o noua intrebare care se adauga celor care-mi bombardeaza mintea inca de cand Roxana de la Golin Harris (Lowe PR) mi-a propus sa particip la una din serile organizate de ei in colaborare cu Electrolux. Despre ce este vorba? Despre un “experiment” cu degustare :). Adica, trei posesori de bloguri culinare se aduna sa gateasca retetele preferate, folosind electrocasnicele Electrolux, dupa care iau cina impreuna, la un pahar de vorba. Suna tentant, nu? Asa mi-am zis si eu, dar asta nu inseamna ca emotiile nu exista.
Ajungem, in sfarsit, in Corbeanca. Mai exact, la Club Cortina. Ca prin farmec, emotiile se risipesc cand gazdele noastre, Roxana si doamna Carmen Georgescu, marketing manager Electrolux, ne intampina cu zambete largi. Sunt atat de dragute si incearca atat de mult sa te faca sa te simti bine, incat nu ai cum sa nu scapi de emotii. Brusc te simti ca acasa… Dar, nu ca “acasa” la bloc, in cutiile de chibrituri numite apartamente, ci ca “acasa” din vis. Cu o bucatarie si dining spatios, cu geamuri mari, curte pe masura, brazi inalti si o piscina “pierduta” la capatul unei alei serpuitoare. Iar pentru ca atmosfera sa fie exact ca intre prieteni, pe o masuta troneaza sucuri pe alese, vin si delicioase scones. Tot sa te pregatesti sa intri in bucatarie asa :D.
Rapid, facem cunostinta cu ceilalti bloggeri invitati – Antonina de la “Dulcegarii culinare” si Bogdan de la “Blog culinar” -, dar si cu “ajutoarele” lor (la propriu sau, pur si simplu, insarcinati cu fotografiatul si cu ridicarea moralului). Este trecut bine de 7 si ne apucam sa gatim. Fiecare si-a ales dinainte reteta preferata, iar ingredientele sunt pregatite, gratie gazdelor noastre primitoare. Care, in paranteza fie spus, au avut grija pe parcursul intregii seri sa ne sustina moral si sa ne ajute cu explicatii despre electrocasnicele din dotare. In special, despre plitele cu inductie si cuptoarele cu fel de fel de functii, aliniate cuminte si pregatite sa ne faca pe plac.
Mie mi-a revenit placerea si onoarea de a deschide meniul, cu un antreu cu parfum mediteranean: mini-tarte cu ton, rosii si busuioc, imbracate intr-un strat matasos de mozzarella. Prima tava ajunge rapid in cuptor, dar numai pentru cateva minute, cat sa se umfle un pic “cosuletele” din aluat foietaj (etapa necesara pentru ca aluatul sa nu se imbibe excesiv cu zeama de la rosii si de la ton).
Urmeaza a doua tava. Cat isi “trag un pic sufletul” mini-tartele in devenire, profit de ocazie sa “spionez” vecinii de blat de lucru si sa mai socializez un pic. Urmeaza apoi definitivarea tartutelor: rosii, sare, ton bucati, busuioc, mozzarella si o adiere de piper. Iata si rezultatul, prilej de a constata – inca o data! – cat de performante sunt cuptoarele puse la dispozitie.
Si felul principal: risotto cremos cu sofran si creveti durdulii si rozalii… Delicios! Multumim Bogdan :).
Si finalul ospatului nostru: tort cu nuci si cafea, imbracat in frisca, pudrat cu un strop de cacao si decorat cu trandafiri din martipan. Va garantez ca este excelent, chiar daca Antonina isi face probleme ca nu a avut timp sa-l decoreze cum ar fi vrut.
Una peste alta, o seara deosebit de placuta, total diferita de ce imi imaginam ca va fi. O seara ca intre prieteni, cu masa plina de bunatati, un pahar de vorba si o atmosfera calduroasa. Va mai mira atunci ca nu ne mai dadeam dusi de la Club Cortina?!
Like 🙂
Daaaa… Stii ce ma gandeam cu ocazia asta? Ca ar fi cazul sa-mi confectionez niste “materiale” personalizate cu mascota verzulie :))
Tare gustoase tartele.. ma uit pe reteta si incropesc si eu ! 😉 Pupici si multumesc
Multumesc si eu. Si tortul tau a fost delicios, asa ca astept cu mult interes reteta :P. Pupici!
Dar vreaun sa vd poze si cu tine!!!!!!!Ma bucur mulr pentru tine, mult de tot
Eeee… Stii ca eu nu ma omor deloc cu aparutu’ in poze. Am preferat sa va arat bunatatile preparate si pe cei care au facut posibila acea seara frumoasa :).
Imi place la nebunie site-ul asta, tot la mai multe posturi!