
Ati ajuns tarziu acasa de la serviciu, sunteti obositi si infometati si nu aveti chef sa mai petreceti prea mult timp in bucatarie? Pastele reprezinta atunci solutia. Se fac foarte repede si usor si sunt infinite posibilitatile de combinare. La solutia pastelor am recurs si eu pentru cina de aseara, profitand de faptul ca aveam prin frigider niste branza de capra cu ierburi, masline verzi si rosii cherry. Caperele erau si ele, normal, pentru ca intra in categoria provizii constante. Ce nu am avut si ar fi mers de minune? Niste busuioc proaspat :(. Am folosit uscat, promitandu-mi iar, in gand, ca atunci cand spatiul imi va permite voi avea propria “productie” de plante aromatice, pentru a nu ma mai enerva de fiecare data cand dau, in supermarketuri, o gramada de bani pentru cateva fire de “ierburi”.
Revenind la reteta, eu am folosit taglierini, un fel de tagliatelle, dar mult mai subtiri. Puteti pune insa si linguini sau spaghete. Cum puteti pune si branza de capra simpla, fara ierburi, si un pic de parmezan la sfarsit. Oricum, in mai putin de 20 de minute veti obtine un preparat delicios si destul de usor din perspectiva calorica. Reteta este preluata si adaptata din revista BBC Good Food.
Ingrediente:
– taglierini 250 g
– rosii cherry 150 g
– masline verzi 150 g
– capere 25 g
– branza de capra 150 g
– ulei de masline 2 linguri
– busuioc 1 lingura (de preferat, proaspat)
– sare, piper
Puneti mai multa apa intr-o oala, cu sare. Cand fierbe apa, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat pe pachet. Daca folositi, ca mine, busuioc uscat, amestecati-l cu uleiul de masline. Scurgeti pastele de apa si puneti-le intr-un bol mare. Adaugati caperele, maslinele verzi, rosiile cherry (taiate in jumatate), amestecul de busuioc si ulei de masline, un pic de sare si de piper. Amestecati bine. Presarati branza de capra, feliata, si amestecati inca o data, cu grija.
Serviti imediat pastele cu branza de capra. Daca va raman, cumva, le puteti incalzi un pic, a doua zi, la microunde.
Calorii: 153 kcal / 100 g.