“Plicuri” pufoase cu mar si Gouda

Micute si pufoase, cu o combinatie surprinzatoare de gusturi si arome, aceste “pliculete” merg de minune ca aperitiv (pentru o masa tip bufet) sau pe post de “crantanele”, la o vorba cu prietenii. Ca multe alte aperitive cu aluat foietaj cumparat, se pregatesc usor si rapid si se pot face aproape integral in avans, urmand doar sa le bagati in cuptorul incins cu circa 15 minute inainte de momentul cand vreti sa le puneti pe masa.

In privinta ingredientelor, puteti inlocui ceapa verde cu arpagic verde si este recomandat sa folositi o branza Gouda afumata. Eu nu am gasit, asa ca am pus o branza simpla. Nu as recomanda insa inlocuirea branzei Gouda cu altceva, pentru ca aceasta branza de origine olandeza (de altfel, numele si-l trage de la un oras din vestul Olandei) are un gust aparte. Daca, totusi, doriti sa o inlocuiti din diferite motive, o puteti face tot cu o branza olandeza, Edam. De preferinta, tot afumata. Mai trebuie spus ca, din cantitatile de mai jos, am obtinut 24 de “pliculete”, mici cat sa fie bagate o data in gura. Evident ca puteti face si “plicuri” mai mari. Totusi, nu A4 :).

Ingrediente (pentru 24 de “pliculete”):
– mere Granny Smith 2 buc.
– branza Gouda 200 g
– aluat foietaj 400 g
– ceapa verde 1 legatura mica
– zahar brun 1 lingura rasa (15 g)
– ou 1 buc.
– sare, piper

"Plicuri" pufoase cu mar si Gouda

Incingeti cuptorul la 240 grade Celsius. Curatati merele de coaja, cotor si seminte, taiati-le in cubulete. Intr-un castron, amestecati merele, zaharul brun si ceapa verde (taiata rondele subtiri). Puneti un pic de sare si de piper macinat, amestecati. Intindeti foaia de aluat si taiati-o in 24 de triunghiuri.

"Plicuri" pufoase cu mar si Gouda"Plicuri" pufoase cu mar si Gouda

Pe fiecare triunghi, asezati o jumatate de lingurita de amestec de mere si ceapa. Puneti deasupra o bucatica de branza si impaturiti, ungand in prealabil colturile din stanga si din dreapta, cu o pensula, cu ou batut (pentru a se “lipi” si a nu se desface in cuptor). Asezati “plicurile” intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungeti-le cu ou batut.

"Plicuri" pufoase cu mar si Gouda"Plicuri" pufoase cu mar si Gouda

Bagati tava in cuptorul incins si lasati 15-20 de minute, pana cand aluatul s-a umflat si rumenit frumos, iar branza s-a topit, umpland “pliculetele”.

"Plicuri" pufoase cu mar si Gouda

Scoateti “pliculetele” cu mar si Gouda din cuptor, lasati-le doua-trei minute si serviti-le. Daca va raman, cumva, le puteti manca si reci, pentru ca sunt la fel de bune.

"Plicuri" pufoase cu mar si Gouda

Calorii: 395 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11