Inca o reteta din categoria aperitive rapide si delicioase pentru o masa tip bufet: bucatele crocante de paine, “unse” cu o crema de avocado si branza, peste care troneaza fasii de piept de pui rumenit la gratar. Totul imbracat apoi intr-un strat apetisant si matasos de branza Cedar. Suna bine, nu-i asa? Se face foarte rapid, nu necesita mari abilitati culinare si se poate pregati in avans, urmand sa le bagati doar cateva minute in cuptor inainte de a le pune pe masa.
Iar daca va place mult avocado, asemeni mie, puteti combina aceste tartine calde cu niste delicioase Canapé cu creveti, avocado si wasabi sau/si cu Guacamole cu chipsuri din tortilla. In acest fel, fiecare va putea alege dupa pofta inimii: fara carne, cu fructe de mare sau cu pui. Iar daca va raman cumva tartine, nu va ingrijorati: le puteti lua a doua zi la serviciu pentru ca merg si reincalzite sau chiar reci. Am verificat!
Ingrediente (pentru 12 mini-tartine):
– piept de pui la gratar 150 g
– avocado 1 buc.
– crema de branza light 2 linguri (90 g)
– ceapa esalota 2 buc. (45 g)
– rosie 1 buc. (120 g)
– branza Cedar (Cheddar) felii 100 g
– ulei de masline 1 lingura
– ciabatta sau felii de paine toast 200 g
– suc de lamaie
– sare, piper
In cazul in care nu aveti gata preparat pieptul de pui, taiati-l felii, dati-l cu un pic de sare si de piper si rumeniti-l pe ambele parti la grill sau intr-o tigaie-gratar. Tapetati o tava cu folie si asezati feliile de ciabatta sau de toast (daca puneti toast, taiati feliile in jumatate). Pulverizati-le cu ulei de masline si rumeniti-le un pic la grill-ul cuptorului (nu le lasati prea mult pentru a nu se usca). Intre timp, puneti intr-un castron pulpa avocado-ului (o scoateti din coaja cu ajutorul unei lingurite). Stropiti-o cu un pic de suc de lamaie pentru a nu se oxida. Puneti si crema de branza si omogenizati. Adaugati ceapa taiata marunt, rosia bucatele, un pic de sare si de piper.
Intindeti amestecul de avocado, branza si legume peste bucatelele de paine rumenita. Puneti pe fiecare felie fasii de piept de pui, iar deasupra asezati cate o jumatate de felie de branza Cheddar.
Bagati iar tava sub grill pentru 2-3 minute, doar cat sa se topeasca branza. Serviti imediat sandwich-urile.
Calorii: 226 kcal / 100 g sau 134 kcal / buc.