Mini-tarte cu bacon si ceapa caramelizata cu miere

Dulci, picante si afumate, crocante si suculente in acelasi timp, rotunde  si micute, cat sa fie mancate dintr-o inghititura. Adica, mini-tarte cu bacon si ceapa caramelizata cu miere. Bine, puteti face si o singura tarta mare, in cazul in care doriti sa o serviti ca antreu. Mie mi se par insa mai “dragute” mini-tartele si merg de minune in cazul unei mese tip bufet. Indiferent de varianta pe care o alegeti, se prepara foarte simplu si, eventual, in avans, astfel incat doar sa bagati tarta/tartutele in cuptorul incins in momentul sosirii invitatilor.

Din perspectiva ingredientelor, aceste mini-tarte seamana cu Tarta flambata nemteasca. Cu mentiunea ca, pentru usurinta, se foloseste aluat pufos de-a gata, iar ceapa este caramelizata in cuptor, cu vin si miere.

Ingrediente (pentru 8 buc.):
– aluat foietaj 280 g
– bacon 5 felii (100 g)
– miere 40 g
– vin alb demisec 50 ml
– ceapa 1 buc. mare (130 g)
– smantana  (25% grasime) 80 g
– sare, piper
– nucsoara un varf de lingurita
– cimbru 1 lingurita rasa
– ulei 1 lingura

Mini-tarte cu bacon si ceapa caramelizata

Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Taiati feliile de bacon betigase si rumeniti-le un pic intr-o tigaie, fara a pune ulei. Amestecati mierea, vinul alb si o lingura de ulei.

Mini-tarte cu bacon si ceapa caramelizataMini-tarte cu bacon si ceapa caramelizata

Taiati ceapa felii si puneti-o intr-o craticioara care se poate baga in cuptor. Turnati sosul din miere, vin si ulei. Presarati un pic de sare si de piper. Amestecati si bagati in cuptor. Lasati circa 25 de minute, avand grija sa mai amestecati din cand in cand. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Intr-un bol, amestecati smantana cu nucsoara, cimbrul si un pic de piper.

Mini-tarte cu bacon si ceapa caramelizataMini-tarte cu bacon si ceapa caramelizata

Intindeti aluatul si decupati, cu ajutorul unui pahar, discuri de 5-6 cm diametru. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intepati-le cu o furculita pentru a nu creste excesiv in cuptor. Puneti, pe fiecare disc, smantana cu mirodenii, apoi betigase crocante de bacon si, deasupra, fasii de ceapa caramelizata.

Mini-tarte cu bacon si ceapa caramelizataMini-tarte cu bacon si ceapa caramelizata

Presarati inca un pic de cimbru si bagati tartutele in cuptorul incins. Lasati circa 25 de minute, pana cand baza din aluat s-a umflat si rumenit usor. Serviti mini-tartele calde.

Mini-tarte cu bacon si ceapa caramelizata

Calorii: 431 kcal / 100 g sau 245 kcal / buc.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11