Iahnie de cartofi – simplu si gustos

Saptamana trecuta, nu am fost prea activa nici in bucatarie, nici pe blog, unde am reusit sa postez doar reteta de Panettone. M-am intors insa cu forte proaspete si pentru astazi, prima zi din Saptamana Patimilor, am pregatit o mancarica pe care cred ca nu am mai gustat-o de ani buni: iahnie de cartofi. Nu stiu exact cum s-a intamplat ca acest fel sa intre asa intr-un con de umbra, dar brusc mi-am adus aminte de el si m-am decis sa-l pregatesc. Mai ales ca se face foarte usor si, pentru a-i impaca pe “mofturosii” care nu tin post, poate fi servit scazut, pe post de garnitura, langa o friptura.

Iahnia de cartofi este destul de satioasa si nici nu sta rau la capitolul continut caloric. Totusi, este recomandat sa o completam cu o salata din legume proaspete (salata verde, castravete, ridiche, ceapa, etc.) pentru un plus de vitamine.

Ingrediente:
– cartofi 1 kg
– ceapa 2 buc. (230 g)
– ulei 2 linguri
– bulion 1 lingurita cu varf (20 g)
– dafin 2 foi
– rosii bucati (conserva) 200 g
– patrunjel verde 1 legatura
– sare, piper

Iahnie de cartofi

Puneti la incins, intr-o cratita, uleiul. Adaugati ceapa taiata felii. Cand s-a calit un pic ceapa, adaugati cartofii, curatati, spalati si taiati cubulete (de dimensiuni aproximativ egale). Dizolvati lingurita de bulion intr-o cana de apa  fierbinte (250 ml) si turnati peste ceapa si cartofi.

Iahnie de cartofiIahnie de cartofi

Amestecati si lasati sa fiarba, la foc mic, timp de 6-7 minute. Cand cartofii s-au inmuiat un pic, dar nu s-au fiert de tot, adaugati rosiile cubulete si foile de dafin. Amestecati usor, acoperiti si lasati sa fiarba incet, in continuare, pana cand s-au patruns cartofii. Adaugati patrunjelul verde taiat marunt, puneti un pic de sare si de piper. Opriti focul.

Iahnie de cartofiIahnie de cartofi

Serviti iahnia calda spre fierbinte, eventual cu inca un pic de patrunjel verde deasupra.

Iahnie de cartofi

Calorii: 82 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Iahnie de cartofi – simplu si gustos”

  1. […] Retete de post: • Caponata – “Salata” siciliana cu vinete • Cartofi prajiti mai prietenosi cu silueta • Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi • Fasole batuta cu ceapa calita • Fasole neagra pe pat de orez cu sofran • Ghiveci din 12 legume – portie de sanatate • Orez “imbatat” cu mirodenii • Salata turceasca de legume coapte • Sarmale de post cu ciuperci • Mucenici muntenesti (dobrogeni) • Guacamole – Chip ‘n Dip • Pilaf cu legume (pilaf sarbesc) • Mancare de mazare • Ardei umpluti cu orez si legume • Mix de orez salbatic si basmati cu sofran • Garnitura de cartofi cu mazare si usturoi • Mancare de praz cu masline • Pilaf cu praz si rosii • Iahnie de cartofi […]

  2. Ariana says:

    Foarte buna, simpla si gustoasa reteta:)

  3. Ana-Maria Rotaru says:

    E foarte bun si sanatos!
    Eu prefer mararul in locul patrunjelului-patrunjelul poate fi presarat la servit.
    Prefer muraturile in locul salate. Vine iarna!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11