Blinii cu smantana si somon afumat

V-am mai vorbit de blinii si de “suratele” lor scotiene cand v-am propus Blinii cu branza de capra si rosii cherry. Acum, va tentez cu o combinatie cu marar, arpagic verde, crema de smantana si iaurt si, bineinteles, somon afumat. Cu alte cuvinte, un aperitiv si aspectuos, si foarte gustos, care-ti confera o senzatie de prospetime datorita “ierburilor” incorporate si a amestecului de smantana si iaurt. Pentru reusita deplina, aveti nevoie de un somon de buna calitate, taiat in felii subtiri, dar si de smantana si iaurt bine scurse. Tocmai de aceea, va recomand o smantana grasa, de 25%, si un iaurt grecesc, care este nu doar mult mai gras decat iaurturile obisnuite (10% grasime), dar si foarte scurs. De altfel, dupa cum se vede din poza, este aproape imposibil de diferentiat iaurtul de smantana :D.

Mai trebuie spus ca din cantitatile de mai jos am preparat 50 de blinii, in conditiile in care le-am facut un pic mai mici decat data trecuta, adica de 5-6 cm diametru. La fel ca la Bliniile cu branza de capra si rosii cherry, puteti pregati bliniile in avans si le pastrati pana in momentul aranjarii si servirii in cutii inchise ermetic.

Ingrediente:
– faina 200 g
– praf de copt 1 lingurita
– oua 2 buc.
– lapte integral 200 ml
– marar verde 1 legatura
– ulei de masline 3 linguri
– somon fume 250 g
– smantana (25% grasime) 150 g
– iaurt grecesc (10% grasime) 150 g
– lamaie
– arpagic verde (chives) 30 g
– sare, piper

Blinii cu smantana, chivas si somon afumat

Cerneti faina intr-un castron si amestecati-o cu sarea, praful de copt si un pic de piper. Puneti cele doua oua si incepeti sa omogenizati cu ajutorul unui tel para. Incorporarea incepe cu faina din jurul oualor si, treptat, va extindeti spre margine, pana obtineti un aluat dens si omogen. Puneti si laptele, putin cate putin. In final, trebuie sa obtineti un aluat ca de clatite, dar mai gros. Adaugati mararul, spalat, sters de apa si taiat marunt. Omogenizati.

Blinii cu smantana, chivas si somon afumatBlinii cu smantana, chivas si somon afumat

Incingeti o tigaie, pe foc potrivit, si pulverizati un pic de ulei in ea. Puneti aluat, cu o lingura, lasandu-l sa se distribuie sub propria greutate. Adica, nu e nevoie sa miscati nici tigaia, nici lingura. Facand bliniile un pic mai mici, de 5-6 cm diametru, mi-au incaput cinci blinii o data. Dupa un minut-un minut si jumatate, partea dinspre tigaie este usor rumenita, iar pe partea superioara se pot observa niste basicute. Intoarceti bliniile cu o spatula. Mai lasati-le un minut si scoateti-le intr-o farfurie intinsa, tapetata cu un servet de hartie (va absorbi uleiul in exces). Repetati procedul pana terminati aluatul. Intr-un castron, puneti smantana, iaurtul, un pic de piper, arpagicul taiat marunt si cateva picaturi de suc de lamaie. Omogenizati.

Blinii cu smantana, chivas si somon afumatBlinii cu smantana, chivas si somon afumat

Cand vreti sa serviti bliniile, asezati-le pe platouri. Puneti, pe fiecare, o lingurita din amestecul de smantana si iaurt, iar deasupra o fasie de somon. Ornati cu marar verde si/sau bucatele mici de lamaie.

Blinii cu smantana, chivas si somon afumat

Calorii: 235 kcal / 100 g sau 47 kcal / buc.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11