Garnitura de cartofi cu mazare si usturoi

Daca ar fi sa fac un top al garniturilor preferate, pe primul loc s-ar situa – cum altfel? – cartofii prajiti. Apoi, orezul, in diferite combinatii, mazarea, pastele si de abia dupa aceea alte legume, precum broccoli sau morcovi. Cum insa cartofii prajiti trebuie consumati cu moderatie, imi pacalesc poftele, adeseori, cu aceasta garnitura ce imbina cartofii cu mazare, ardei gras si usturoi. Se face usor si destul de rapid si se potriveste langa o multime de carnuri si peste. In ceea ce priveste caloriile, aceasta garnitura sta un pic mai bine decat una de orez.

Dat fiind anotimpul, eu am pus cartofi de iarna, dar cand puteti va recomand folosirea unor cartofi noi. Daca nu va place usturoiul, il puteti inlocui cu niste ceapa, eventual rosie pentru a fi mai putin iute.

Ingrediente:
– cartofi 5 buc. (700 g)
– mazare 200 g
– ardei gras rosu 1 buc. (200 g)
– ulei de masline 2 linguri
– usturoi 3 catei
– sare, piper

Garnitura de cartofi cu mazare si usturoi

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Taiati cartofii cuburi de dimensiuni cat de cat egale si puneti-i la fiert, in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert 7-8 minute (trebuie sa fie patrunsi, dar sa nu se faramiteze), scurgeti-i de apa. Separat, intr-o craticioara, fierbeti mazarea (daca o aveti congelata, ca mine, o puneti asa la fiert, fara a o decongela). Ideal ar fi sa va sincronizati astfel incat mazarea si cartofii sa fie gata cam in acelasi timp. Intr-un vas de Jena mai mare, puneti cartofii si mazarea, ambele scurse de apa. Adaugati ardeiul gras, curatat, spalat si taiat fasii, si usturoiul, taiat rondele. Puneti un pic de sare si de piper si uleiul de masline. Amestecati usor pentru ca legumele si aromele sa se imbine. Puneti vasul in cuptorul incins si lasati circa 20 de minute.

Garnitura de cartofi cu mazare si usturoiGarnitura de cartofi cu mazare si usturoi

Serviti garnitura calda spre fierbinte, alaturi de peste ori friptura de pui sau porc. Daca va ramane, poate fi servita a doua zi, dupa o incalzire in cuptorul cu microunde.

Garnitura de cartofi cu mazare si usturoi

Calorii: 109 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Garnitura de cartofi cu mazare si usturoi”

  1. […] in putin ulei. Un plus de vitamine poate fi adus prin garnitura, fie ca mergeti pe varianta mea, de garnitura de cartofi cu mazare si usturoi, fie ca pregatiti rapid o salata din morcovi si […]

  2. Ana says:

    maine ii fac 🙂 multam de idee, e si de post :*

  3. Dino says:

    Cu multa placere, draga mea :). Sunt si de post, si foarte buni!

  4. […] Retete de post: • Caponata – “Salata” siciliana cu vinete • Cartofi prajiti mai prietenosi cu silueta • Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi • Fasole batuta cu ceapa calita • Fasole neagra pe pat de orez cu sofran • Ghiveci din 12 legume – portie de sanatate • Orez “imbatat” cu mirodenii • Salata turceasca de legume coapte • Sarmale de post cu ciuperci • Mucenici muntenesti (dobrogeni) • Guacamole – Chip ‘n Dip • Pilaf cu legume (pilaf sarbesc) • Mancare de mazare • Ardei umpluti cu orez si legume • Mix de orez salbatic si basmati cu sofran • Garnitura de cartofi cu mazare si usturoi […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11