Burgeri picanti de somon

Aveam in congelator niste fileuri de somon fara piele si nu ma puteam hotari ce sa fac cu ele. Dupa ce le-am decongelat si am vazut ca sunt destul de faramitate, am ales aceasta reteta de burgeri de somon cu accente orientale, datorita ghimbirului si curry-ului. Desi nu se incadreaza in categoria “preparate cu putine calorii”, burgerii de somon pregatiti in casa sunt sanatosi, mai ales ca sunt prajiti in putin ulei. Un plus de vitamine poate fi adus prin garnitura, fie ca mergeti pe varianta mea, de garnitura de cartofi cu mazare si usturoi, fie ca pregatiti rapid o salata din morcovi si castraveti.

Iar daca doriti sa mergeti si mai departe cu reducerea caloriilor, puteti face burgerii pe gratar. Reteta este inspirata din revista BBC Good Food.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– file de somon fara piele 370 g
– curry 1-1,5 lingurite (in functie de cat de picant este)
– ghimbir pudra 1 lingurita
– coriandru frunze deshidratate 1 lingurita
– sos de soia 2 lingurite
– ulei de arahide 2 linguri
– lamaie pentru servit

Burgeri picanti de somon

Taiati somonul marunt (eu l-am taiat cu robotul). Puneti-l intr-un castron si adaugati curry-ul, coriandrul verde, ghimbirul pudra si sosul de soia. Amestecati bine. Formati din pasta rezultata patru burgeri, pe care prajiti-i pe ambele parti (4-5 minute pe fiecare parte) intr-o tigaie in care ati incins, in prealabil, uleiul.

Burgeri picanti de somonBurgeri picanti de somon

Serviti burgerii imediat, pe cate o felie de lamaie, eventual langa o portie de cartofi cu mazare si usturoi.

Burgeri picanti de somon

Calorii: 297 kcal / 100 g sau 251 kcal / buc.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Burgeri picanti de somon”

  1. Ana says:

    Asface si eu pare delicios! De unde iei somon fara piele? E scump? pupici

  2. Dino says:

    Am luat din Carrefour, de la raionul de congelate. Arata ca o “scandurica” lunga, cu ambalaj transparent doar pe o parte. Cat despre pret, mi-amintesc ca era mai ieftin decat somonul proaspat, dar nu as putea sa zic exact, dat fiind ca l-am luat acum vreo 2 luni :(. In general, mai iau “chestii” sa le tin de rezerva in congelator :).

  3. Ana says:

    am inteles 🙂 mercic

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11