Piept de pui cu branza de capra si rosii cherry

Este atat de frumos astazi, incat am decis sa petrec cat mai putin timp in bucatarie, in favoarea unei plimbari in parc. Prin urmare, pentru pranz am ales o reteta fara prea mari pretentii si etape complicate: piept de pui impanat cu branza de capra, imbaiat cu vin alb si parfumat cu cimbru proaspat. Totul pus intr-un vas de Jena si lasat sa se patrunda in cuptor. Iar pentru culoare, dar si gust, am “aruncat” cateva rosii cherry, sa tina de urat puiului.

Pentru cat mai putina grasime si un numar redus de calorii, am pregatit reteta cu piept de pui dezosat si fara piele. Iar la capitolul branza de capra, am combinat doua tipuri, dintre care unul tartinabil, cu mai putina grasime. Iar pe post de garnitura, am pregatit un mix de orez salbatic si orez basmati cu sofran. Simplu si delicios, inspirat din BBC Good Food.

Ingrediente:
– piept de pui fara oase si fara piele 1 kg
– branza de capra 150 g
– ulei de masline 2 linguri
– vin alb sec 100 ml
– rosii cherry 300 g
– cimbru 3-4 crengute
– sare, piper

Piept de pui cu branza de capra si rosii cherry

Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Luati pieptii de pui, spalati si curatati de eventualele pielite si urme de grasime, si faceti-le cateva taieturi adanci, ca niste buzunare, cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Ar trebui sa aveti cel putin doua taieturi in fiecare jumatate de piept de pui. Indesati in fiecare “buzunar” branza de capra si putin cimbru. Asezati pieptii intr-un vas de Jena. Stropiti-i cu uleiul de masline, presarati-i cu sare si piper proaspat rasnit. Turnati in vas vinul si asezati, printre bucatile de pui, rosiile cherry si cimbrul ramas. Bagati in cuptorul incins si lasati circa 30 de minute sau pana cand puiul s-a patruns si rumenit usor.

Piept de pui cu branza de capra si rosii cherryPiept de pui cu branza de capra si rosii cherry

Serviti puiul cu sosul lasat in vasul de Jena si cu o garnitura de orez salbatic si orez basmati cu sofran.

Piept de pui cu branza de capra si rosii cherry

Calorii: 158 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Piept de pui cu branza de capra si rosii cherry”

  1. Carmen says:

    Hmmmm, suna delicios & pare ffff usor de pregatit.Voi incerca si eu cat de curand.

  2. Dino says:

    Chiar este foarte usor de pregatit. Astept cu mult interes impresii “de dupa”… 😀

  3. Iulia says:

    Fac maine reteta asta. e super buna

  4. Dino says:

    Sper sa va placa la fel de mult ca puiul cu lamaie :). Te pup!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11