Daca, asemenea mie, vi s-a intamplat sa stati pe ganduri cand a venit vorba de pregatirea unei garnituri pentru friptura suculenta si savuroasa din cuptor sau pentru un peste, atunci trebuie sa puneti “un semn” de aducere aminte in dreptul acestei retete. Este pe cat de usor de facut pe atat de buna, iar aromele combinate ale orezului salbatic, orezului basmati si sofranului va vor cuceri definitiv. Ca sa nu mai vorbesc de calitatile “orezului” salbatic, care nu este, de fapt, un orez, ci semintele unei plante salbatice din America de Nord. Cu un placut gust de nuca, acesta este bogat in proteine si fibre, dar si in aminoacidul esential lizina, in minerale si vitamine.
Gasiti amestecul de orez salbatic si orez basmati ca atare, in magazine, dar puteti lua si separat cele doua tipuri de orez, combinandu-le dupa dorinta. Reteta este inspirata din revista BBC Good Food.
Ingrediente:
– mix de orez salbatic si orez basmati 300 g
– sofran 1/2 lingurita
– supa de legume 600 ml (din 2 cuburi)
Pregatiti supa de legume din 600 ml de apa si cuburile de legume. Puneti sofranul intr-un bol mic si turnati peste el 2-3 linguri de supa fierbinte. Lasati cateva minute. Puneti in supa fierbinte orezul si infuzia de sofran. Amestecati si lasati sa fiarba timpul indicat pe pachet.
Lasati orezul sa “respire” cateva minute inainte de a-l servi pe post de garnitura.
Calorii: 129 kcal / 100 g.
[…] dintre care unul tartinabil, cu mai putina grasime. Iar pe post de garnitura, am pregatit un mix de orez salbatic si orez basmati cu sofran. Simplu si delicios, inspirat din BBC Good […]
[…] Retete de post: • Caponata – “Salata” siciliana cu vinete • Cartofi prajiti mai prietenosi cu silueta • Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi • Fasole batuta cu ceapa calita • Fasole neagra pe pat de orez cu sofran • Ghiveci din 12 legume – portie de sanatate • Orez “imbatat” cu mirodenii • Salata turceasca de legume coapte • Sarmale de post cu ciuperci • Mucenici muntenesti (dobrogeni) • Guacamole – Chip ‘n Dip • Pilaf cu legume (pilaf sarbesc) • Mancare de mazare • Ardei umpluti cu orez si legume • Mix de orez salbatic si basmati cu sofran […]