Desi imi inchipui ca nu reprezinta pentru nimeni un secret modul de preparare a mancarii de mazare, nu puteam sa nu o includ in “caietul” meu de retete. Mai ales ca se numara printre preferatele mele. As putea manca zile la rand mazare, in varianta cu ceapa, morcov si bulion, adica facuta mancarica, sau in varianta sote. Mi se pare atat de buna, incat nici nu conteaza ca nu are carne. Iar daca vreau sa impac pe toata lumea, nu-mi ramane decat sa servesc mazarea pe post de garnitura, langa o pulpa de pui rumenita la grill.
Si, daca tot nu v-am convins sa mancati mazare, va mai spun ca este foarte sanatoasa, bogata in vitamine, fier si fibre. Asa ca, pana apare mazarea verde in piete, dati fuga la magazin si cumparati o punga de mazare congelata. Nu este la fel de buna ca aia proaspata, dar merge :).
Ingrediente:
– mazare (congelata) 900 g
– morcov 3-4 buc. (115 g)
– ulei de floarea-soarelui 2 linguri
– ceapa 1 buc. mare (130 g)
– bulion 1 lingura cu varf (60 g)
– zahar 1 lingura (20 g)
– marar verde 1 legatura
– sare
Puneti uleiul sa se incinga intr-o cratita. Puneti ceapa sa se caleasca, taiata feliute. Adaugati morcovii, curatati, spalati si taiati rondele. Puneti si mazarea si lasati unul-doua minute, amestecand continuu. Turnati 600 ml de apa sau supa de legume (facuta dintr-un cub concentrat de legume).
Lasati sa fiarba, pe foc mic, pana cand mazarea este patrunsa. Adaugati bulionul si zaharul. Potriviti de sare. Puneti si mararul tocat marunt. Amestecati si opriti focul.
Puteti servi mazarea calda sau rece, ca fel de sine statator (mai ales in post) sau pe post de garnitura, langa o friptura.
Calorii: 90 kcal / 100 g.
[…] Retete de post: • Caponata – “Salata” siciliana cu vinete • Cartofi prajiti mai prietenosi cu silueta • Cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi • Fasole batuta cu ceapa calita • Fasole neagra pe pat de orez cu sofran • Ghiveci din 12 legume – portie de sanatate • Orez “imbatat” cu mirodenii • Salata turceasca de legume coapte • Sarmale de post cu ciuperci • Mucenici muntenesti (dobrogeni) • Guacamole – Chip ‘n Dip • Pilaf cu legume (pilaf sarbesc) • Mancare de mazare […]
yummy, si mie imi place mult,mult! Arata super 🙂
Multumesc mult :). Cum multumesc mult si pentru premii. Spre rusinea mea, inca nu le-am “cules”, dar maine va fi primul lucru facut. O seara frumoasa!
[…] imi displac. Dimpotriva, sunt unele mancaruri pe care le-as prefera oricand unei fripturi . Mancarea de mazare, prezentata ieri, este una dintre ele. Astazi, va prezint o alta: ardei umpluti cu orez si legume. […]
cand poti tu,scumpa 🙂 Pupici
[…] admit, imi place mai mult mancarea de mazare, cu sau fara carne, din cand in cand mai pregatesc si o mancarica de fasole verde. Este gustoasa si […]