Creveti cu sos de lamaie si usturoi, pe pat de orez cu parmezan

Vreti sa pregatiti, pentru o cina tarzie, ceva delicios, dar si cu putine calorii? Sau, pur si simplu, nu doriti sa petreceti prea mult timp in bucatarie la sfarsit de saptamana? Atunci, va propun o solutie cu parfum italian: creveti prajiti rapid in wok, cu sos de lamaie si usturoi, “improspatati” cu un pic de patrunjel verde si serviti pe un pat de  orez cremos cu parmezan. Si nu orice fel de orez, ci un mix de orez basmati cu orez salbatic, o combinatie care-ti invaluie papilele intr-o subtila aroma de nuci. Simplu si de efect!

Totusi, daca preferati, puteti inlocui orezul cu paste (linguini, de pilda). Rezultatul va fi la fel de gustos si va mentineti in aceeasi nota italiana.

Ingrediente pentru 4 portii:
– creveti decorticati si eviscerati 400 g
– usturoi 2 catei mari sau 3 catei medii
– ulei de masline (de preferat, cu usturoi si ardei iute) 1 lingura
– fulgi de ardei iuti (daca puneti ulei de masline simplu)
– mix de orez basmati cu orez salbatic 200 g
– unt 40 g
– parmezan 30 g
– sare, piper
– sucul de la jumatate de lamaie
– patrunjel verde 2 linguri

Creveti cu sos de lamaie si usturoi, cu garnitura de orez basmati si salbatic cu parmezan

Puneti, intr-o oala potrivita ca marime, trei cani de apa. Adaugati putina sare si, cand clocoteste, puneti orezul. Lasati-l sa fiarba timpul indicat de producator, dupa care opriti focul si puneti untul si parmezanul. Amestecati si pastrati la cald. Incingeti intr-un wok, pe foc mediu spre mare, uleiul de masline (simplu sau cu aroma de usturoi si ardei iuti). Puneti crevetii, spalati si stersi de apa. Presarati un pic de sare si de piper, lasati unul-doua minute si intoarceti crevetii pe partea cealalta. Adaugati usturoiul pisat. Mai lasati un minut si opriti focul. Atentie, crevetii nu trebuie sa stea mai mult de 4-5 minute, pentru ca devin cauciucati! Adaugati sucul de lamaie, diluat cu o lingura de apa, si patrunjelul taiat marunt.

Creveti cu sos de lamaie si usturoi, cu garnitura de orez basmati si salbatic cu parmezanCreveti cu sos de lamaie si usturoi, cu garnitura de orez basmati si salbatic cu parmezan

Amestecati usor. Serviti imediat crevetii pe un pat de orez cu parmezan.

Creveti cu sos de lamaie si usturoi, cu garnitura de orez basmati si salbatic cu parmezan

Calorii: 142 kcal / 100 g sau 382 kcal / portia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Creveti cu sos de lamaie si usturoi, pe pat de orez cu parmezan”

  1. Ionut says:

    Am sa incerc reteta chiar acum 😡

  2. Dino says:

    @ Ionut, cum ti-au iesit crevetii? Sper ca ti-au placut…

  3. Ionut says:

    Nu am incercat singur,am asteptat pana azi,am orezul pe foc mi-a maruntit iubita patrunjelul,mai are 10min orezul de fiert,revin cand termin,cu totul :p !

  4. Ionut says:

    Mmmm,n-a mai ramas nici urma de orez, nu mai zc de creveti,as fi fost in stare sa ii mananc cu totul!Foarte buna reteta,multumesc.

  5. Anca says:

    Fenomenali, multumesc pentru reteta!

  6. Lorena says:

    E o re?et? foarte usor de f?cut

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11