O reteta simpla, dar care va imbata simturile gratie celor cinci condimente si a ingenioasei combinatii de dulce, acrisor, amar, intepator si sarat. E o reteta cu putine ingrediente, dar este unul din acele cazuri in care “mai putin” inseamna de fapt “mai mult”. Numarul redus de calorii din farfurie este un alt avantaj al acestui pui chinezesc, pe care-l puteti acompania cu o garnitura neutra, precum Orezul prajit cu mazare si muguri de soia. In cazul in care vreti sa serviti puiul fara garnitura, puteti pune si mazare si/sau fasole verde.
Cat despre preparare, puiul cu cinci condimente si spanac se face in doi timpi si trei miscari. In plus, in cazul unei mese cu mai multi invitati, se poate pregati inainte si doar incalzi la momentul oportun.
Ingrediente:
– piept de pui, fara oase si fara piele 800 g
– pudra 5 condimente 4 lingurite
– ulei de arahide 2 linguri
– sos soia 3 linguri
– miere 1 lingura
– ceapa verde 1 legatura mai mare (125 g)
– spanac 200 g (congelat, in cazul meu)
Taiati pieptul de pui, spalat si curatat de eventualele pielite si urme de grasime, in fasii de 5-6 cm lungime si 2-3 cm latime. Puneti fasiile intr-o farfurie si pudrati-le cu amestecul de 5 condimente. “Amestecati” astfel incat puiul sa se acopere cat mai uniform cu pudra. Incingeti uleiul de arahide intr-un wok si puneti puiul. Intoarceti fasiile pe toate partile pentru a se rumeni usor. Separat, intr-un bol, amestecati mierea, sosul de soia si 2 linguri de apa.
Puneti peste puiul rumenit, in sos propriu, ceapa verde (curatata, spalata bine si taiata rondele) si spanacul. Prajiti cateva minute, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul s-a inmuiat, iar puiul s-a patruns. Puneti sosul si mai lasati unul-doua minute. Opriti focul.
Serviti puiul fierbinte.
Calorii: 141 kcal / 100 g.
[…] • Pui cu 5 condimente si spanac […]
O fi bun, dar sa nu te superi daca iti spun ca arata foarte urat :)))
Nu te prea pot contrazice. E drept ca nu se numara printre cele mai aspectuoase preparate. Adio, premiu de frumusete, dar poate ia vreunul de gust :)).