Quiche cu praz si kaizer

In cazul unei mese cu mai multi invitati, bufet sau varianta clasica, “asezata”, incerc sa ofer aperitive si antreuri cat mai variate. Asta inseamna, pe de o parte, sa nu apartina unei singure bucatarii si sa fie atat reci, cat si calde. Pe de alta parte, inseamna sa fie si ceva branza, si ceva peste, si ceva legume. In acest fel, cresc sansele ca toata lumea sa fie multumita. Iar tartele cu diferite umpluturi mi se par o idee foarte buna de antreu. Cum combinatia de praz si afumatura imi place foarte mult, a fost usor de luat decizia. Eu, una, am facut o tarta mare si am taiat-o in opt felii dar, daca doriti, puteti face si mini-tarte, cate una pentru fiecare invitat.

In ceea ce priveste afumatura, eu am pus kaizer, dar puteti pune bacon, daca preferati. Iar pe deasupra, am presarat emmental frantuzesc, pentru a ma pastra in aceeasi linie “french” :P. In cazul in care nu va temeti de numarul de calorii din farfurie, puteti inlocui laptele cu smantana sau puteti merge pe o combinatie intre cele doua.

Ingrediente:
– aluat pentru tarta 400 g
– unt (65% grasime) 50 g
– praz 2 buc. (500 g)
– kaizer 200 g
– patrunjel 1 legatura
– emmental ras 100 g
– oua 4 buc. mici (sau 3 buc. mari)
– lapte 150 ml (il puteti inlocui sau combina cu smantana)
– sare, piper
– nucsoara 1 lingurita

Quiche cu praz si kaizer

Pregatiti un aluat pentru tarte (Pate brisee), conform instructiunilor de AICI, din 300 g faina, 150 g unt, un pic de sare si un galbenus. Daca este nevoie, adaugati una-doua linguri de apa rece, pentru a obtine un aluat omogen si suplu. Intindeti aluatul pe dimensiunea formei si coaceti-l in orb, la 200 grade Celsius. Pentru umplutura, taiati kaizerul in fasii si caliti-l intr-o tigaie mare, nonaderenta, in care ati topit in prealabil untul. Cand s-a rumenit un pic, scoateti kaizerul pe o farfurie. Puneti sa se caleasca, in aceeasi tigaie, prazul (curatat, spalat si taiat rondele).

Quiche cu praz si kaizerQuiche cu praz si kaizer

Cat se caleste prazul, bateti ouale cu un pic de piper si de sare, precum si cu nucsoara. Adaugati 150 ml de lapte sau smantana, dupa caz. Cand s-a calit prazul, puneti peste el patrunjelul spalat si taiat marunt. Amestecati si opriti focul.

Quiche cu praz si kaizerQuiche cu praz si kaizer

In coaja de tarta coapta in orb, asezati prazul calit. Puneti deasupra kaizerul, dupa care turnati amestecul de oua si lapte/smantana. Presarati deasupra emmentalul si bagati in cuptorul incins. Lasati circa 30 de minute, pana cand marginile tartei s-au umflat si rumenit usor, iar branza s-a topit si transformat intr-o crusta.

Quiche cu praz si kaizerQuiche cu praz si kaizer

Lasati tarta sa “respire” vreo 5-7 minute inainte de a o taia. O puteti servi, eventual, cu o salata verde alaturi.

Quiche cu praz si kaizer

Iata si o sectiune a quiche-ului cu praz si kaizer.

Quiche cu praz si kaizer

Calorii: 252 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Quiche cu praz si kaizer”

  1. […] • Quiche cu praz si kaizer […]

  2. Iulia says:

    Eu o sa renunt la kaizer pentru ca e prea greu dar o sa imbogatesc cu mai multe legume brocolli, conopida sa vad ce iese. Sper sa-i placa bebelinei. Azi voi gati ca am cumparat tot ce trebuie. Iulia

  3. Dino says:

    Poti imbogati cu ce legume iti fac cu ochiul, dar kaizerul/baconul are rolul lui binedeterminat in aceasta combinatie. Asa ca, iti recomand sa faceti pentru voi separat, cu ceva kaizer 😀

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11