Carnaciori picanti in foietaj – aperitiv rapid

Carnaciori picanti in foietaj cu susan

Carnaciori inveliti in aluat de foietaj si rumeniti in cuptor… Fara indoiala, acest aperitiv poate fi considerat cel mai rapid si mai usor de facut din toate cate exista si cred ca oricine l-a facut macar o data. Practic dureaza doar 2-3 minute “prepararea” (daca se poate vorbi de preparare, mai ales atunci cand aluatul foietaj este cumparat), la care adaugati circa 20 de minute statul in cuptorul incins. Si, gata, ati obtinut un delicios aperitiv cald! Se pot pune diferite tipuri de carnati si chiar cremvursti. Eu, una, prefer insa carnaciorii picanti de bere, caz in care, normal, aperitivul merge de minune langa o halba de bere rece.

Denumit in fel si chip – de pilda, englezii le spun “pigs in a blanket”, adica “purcelusi in patura” – acest aperitiv se bucura de popularitate in Marea Britanie, SUA, Australia, Irlanda, dar si Germania, Olanda, Rusia si Japonia. Exista, evident, retete variate. De exemplu, la englezi, de Craciun, se obisnuieste infasurarea carnaciorilor in bacon si servirea lor alaturi de prune umplute cu chutney de mango si invelite, de asemenea, in bacon. In alte parti, se poate intalni insa doar carne tocata infasurata in aluat sau carnaciorii sunt inveliti in clatite.

Ingrediente:
– carnaciori de bere 12 buc. (150 g)
– aluat foietaj 130 g
– ou 1 buc.
– susan

Carnaciori picanti in foietaj cu susan

Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Intindeti aluatul, pe o suprafata de lucru presarata cu faina, intr-o foaie de circa 5 mm grosime. Cu ajutorul unui dispozitiv de taiat aluatul, impartiti foaia in fasii de circa 1 cm latime. Luati o fasie si, pornind dintr-un capat, infasurati aluatul pe carnacior. In cazul carnaciorilor mici, cum sunt cei de bere, nu trebuie sa folositi toata fasia, ci cat sa inveliti carnaciorul. Puneti carnaciorii inveliti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bateti oul si, cu ajutorul unei pensule, ungeti fiecare carnacior. Presarati apoi susan pe deasupra.

Carnaciori picanti in foietaj cu susanCarnaciori picanti in foietaj cu susan

Bagati carnaciorii in cuptorul incins si lasati-i pana cand aluatul s-a umflat si rumenit usor. Serviti carnaciorii imediat.

Carnaciori picanti in foietaj cu susan

Carnaciori picanti in foietaj cu susan

Calorii: 405 kcal / 100 g sau 96 kcal / buc.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Carnaciori picanti in foietaj – aperitiv rapid”

  1. Sarah S says:

    This is my first visit and just wanted to stop by to say Hello Everyone!

  2. Dino says:

    Hello Sarah! Welcome to my blog!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11