Continui seria aperitivelor festive cu aceasta rulada de clatite pufoase, crema de branza si somon afumat. Totul parfumat cu un pic de arpagic verde si taiat apoi dupa imaginatie. “Surori” ale Rulourilor cu sunca si branza Cedar, acestea cu somon sunt de efect si confera un plus de rafinament meniului dvs. Nu sunt deloc greu de facut, dar necesita un pic de timp, mai ales ca trebuie sa stea si la rece inainte de a fi taiate.
Daca nu va place arpagicul verde (chives) sau nu aveti, il puteti inlocui cu un pic de marar. Reteta este inspirata, cu unele modificari, din revista BBC Good Food. Mai trebuie mentionat ca din cantitatile de mai jos mi-au iesit 7 clatite, iar fiecare clatita am taiat-o in 6 bucati. Prin urmare, daca nu aveti o masa cu multi invitati, asa cum am avut eu, ajustati cantitatile proportional.
Ingrediente:
– somon fume 450 g
– crema de branza (poate fi si light) 350 g
– arpagic verde 30 g
– suc de lamaie 1 lingura
– piper proaspat rasnit
Pentru clatite:
– oua 3 buc.
– faina 225 g
– lapte 500 ml
– ulei 2 linguri
– un praf de sare
Pregatiti clatitele conform instructiunilor de AICI. Atentie, clatitele trebuie sa fie un pic mai groase decat cele pe care le umpleti, de obicei, cu dulceata! Ideal ar fi sa aiba 2 mm grosime. Intr-un bol, amestecati crema de branza cu un pic de piper. Omogenizati si adaugati arpagicul verde (spalat, sters de apa si taiat marunt) si sucul de lamaie. Amestecati bine.
Luati o clatita, asezati-o pe un fund si distribuiti pe ea un strat subtire si uniform de crema de branza cu arpagic. Asezati deasupra o felie subtire de somon fume si rulati strans. Impachetati clatita in folie de aluminiu, strangand bine capetele pentru a nu intra aer. Procedati la fel pana terminati clatitele sau compozitia pentru ele.
Scoateti rulourile din folie doar in momentul servirii, pentru ca se usuca repede. Taiati-le rondele sau dupa placul inimii.
Calorii: 210 kcal / 100 g.