
Crocante si savuroase, aceste bulete de sunca si branza elvetiana reprezinta un excelent aperitiv atat pentru o masa mai putin conventionala cu prietenii, cat si pentru una mai cu pretentii. Usor de facut si destul de usoare datorita coptului in cuptor in locul prajirii in baie de ulei, aceste bulete prezinta si avantajul prepararii in avans, astfel incat nu va ramane decat sa le “aruncati” in cuptor in momentul sosirii musafirilor.
Pentru a fi si mai crocante, le puteti tavali prin fulgi de porumb sfaramati. Daca le doriti un pic picante, nu va ramane decat sa folositi un amestec de pesmet si boia iute de ardei. Iar daca nu aveti emmental (emmentaler), puteti folosi alt tip de branza (precum gouda sau edam), dar nu veti obtine chiar acelasi gust. Din cantitatile de mai jos, mi-au iesit 28 de bulete.
Ingrediente:
– cartofi 2 buc. medii (260 g)
– sunca de Praga afumata 250 g
– emmental 80 g
– ceapa 1 buc. mica sau 1/2 buc. mare (45 g)
– maioneza light 35 g
– mustar 1 lingurita (20 g)
– ou 1 buc.
– sare, piper
– crocant pentru snitele 60 g
Fierbeti cartofii, curatati de coaja. Scurgeti-i de apa si pasati-i ca pentru piure. Lasati-i sa se raceasca total. Taiati foarte marunt, eventual cu ajutorul robotului, sunca, ceapa si emmentalul. Puneti intr-un castron cartofii pasati si raciti, sunca, ceapa si branza taiate marunt. Adaugati maioneza light, mustarul, oul si un pic de piper. Omogenizati bine, bine. Potriviti de sare, luand insa in considerare ca, daca folositi un amestec pentru snitele gata preparat, cum am folosit eu, acesta contine sare. Puneti compozitia la frigider, pentru macar 30 de minute.
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Formati din compozitie bilute de 4-5 cm diametru, pe care le tavaliti prin pesmet sau fulgii de porumb sfaramati in prealabil. Asezati buletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Bagati in cuptorul incins si lasati 30-35 de minute.
Serviti buletele calde.
Calorii: 262 kcal / 100 g (56,2 kcal / buleta).
[…] Fierbeti cartofii, curatati de coaja. Scurgeti-i de apa si pasati-i ca pentru piure. Lasati-i sa se raceasca total. Taiati foarte marunt, eventual cu ajutorul robotului, sunca, ceapa si emmentalul. Puneti intr-un castron cartofii pasati si raciti, sunca, ceapa si branza taiate marunt. Adaugati maioneza light, mustarul, oul si un pic de piper. Omogenizati bine, bine. Potriviti de sare, luand insa in considerare ca, daca folositi un amestec pentru snitele gata preparat, cum am folosit eu, acesta contine sare. Puneti compozitia la frigider, pentru macar 30 de minute. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius ?i citeste mai mult la: http://gurmandino.ro/2011/02/09/bulete-crocante-de-sunca-si-emmental/#ixzz2d5EheoRz […]