Somon cu mustar, portocala si miere

Dincolo de beneficiile aduse organismului nostru, somonul este, trebuie sa recunoastem, si foarte gustos. Afumat, prajit la gratar, marinat si/sau combinat cu diferite legume si sosuri, somonul poate fi pregatit in numeroase feluri, unul mai bun decat altul. Dupa Somonul cu praz si sos de vin, va propun o reteta la fel de interesanta si de gustoasa, in care sucul de portocala, mustarul cu boabe intregi si mierea subliniaza perfect aroma somonului. Iar pentru a ne mentine in aceeasi nota sanatoasa, somonul este rumenit usor in cuptor, pe un pat de cartofi, ardei gras si mazare, totul “imbalsamat” cu un pic de ulei de masline si parfumat cu un strop de usturoi.

Va garantez ca, o data ce veti incerca combinatia, veti reveni la ea cu regularitate. Reteta este inspirata din revista BBC Good Food.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– somon file 400 g
– mustar cu boabe intregi 1 lingura (16 g)
– sucul de la o portocala mica (100 ml)
– miere 2 lingurite
– cartofi 450 g
– ardei gras rosu 1 buc. (190 g)
– mazare 200 g
– usturoi 3 catei (10 g)
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper

Somon cu mustar, portocala si miere

Intr-un bol, amestecati sucul de portocala, mustarul si mierea. Asezati fileurile de somon intr-o farfurie adanca sau intr-o punga care se inchide ermetic si turnati peste ele marinada. Asigurati-va ca fileurile sunt acoperite uniform cu marinada si dati la rece pentru 30 de minute.

Somon cu mustar, portocala si miereSomon cu mustar, portocala si miere

Intre timp, incingeti cuptorul la 200 de grade. Puneti la fiert cartofii, curatati si taiati cubulete. Lasati-i sa fiarba 7-8 minute, pana cand se patrund. Separat, intr-o craticioara, puneti la fiert si mazarea (daca o aveti congelata, ca mine, o puneti direct; fara a o decongela in prealabil). Scurgeti de apa cartofii fierti si asezati-i intr-un vas de Jena. Adaugati mazarea fiarta si scursa, ardeiul gras (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat fasiute) si usturoiul (taiat felii). Presarati un pic de sare si de piper, adaugati uleiul de masline si amestecati. Peste legumele  fierbinti, asezati fileurile de somon si turnati deasupra marinada.

Somon cu mustar, portocala si miereSomon cu mustar, portocala si miere

Bagati in cuptorul incins si lasati circa 30 de minute, pana cand somonul este patruns si incepe sa se rumeneasca usor la suprafata.

Somon cu mustar, portocala si miere

Serviti somonul si legumele imediat.

Somon cu mustar, portocala si miere

Calorii: 145 kcal / 100 g sau 466 kcal / portia (cu tot cu legume).

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Somon cu mustar, portocala si miere”

  1. […] decat altul. Dupa Somonul cu praz si sos de vin, va propun o reteta la fel de interesanta si de … cite?te mai multRe?et?: Somon pe pat de legumeO reteta de somon pe pat de legume (praz, dovlecel, ardei gras, […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11