Supa crema de ciuperci

Pentru a combate gerul naprasnic din ultimele zile, am pregatit o delicioasa si hranitoare supa crema de ciuperci. Simpla ca reteta si ca mod de preparare, aceasta supa pune sangele in miscare si readuce buna dispozitie. Si nici nu creaza batai de cap in privinta caloriilor :). Singurul regret a fost, de data aceasta, ca nu am avut la dispozitie si alte feluri de ciuperci in afara de champignon si pleurotus. De obicei, incerc sa pun mai multe tipuri de ciuperci si cat mai putine alte legume, pentru a obtine un gust intens.

Tot pentru a nu atenua aroma ciupercilor, este indicat, fata de alte supe crema (precum cea de andive), sa nu se puna cartofi pentru obtinerea acelei texturi cremoase, ci sa se foloseasca un rantas.

Ingrediente:
– ciuperci champignon 300 g
– ciuperci pleurotus 500 g
– ceapa 1 buc. (110 g)
– patrunjel 1 lingura (eu am pus uscat, dar e si mai bun proaspat)
– unt (65% grasime) 50 g
– amidon 2 linguri rase (25 g)
– supa pui 1 l (din 2 cuburi)
– lapte 200 ml
– smantana lichida (30% grasime) 100 ml
– sare, piper

Supa crema de ciuperci

Intr-o cratita nonaderenta, topiti untul si puneti ceapa la calit. Nu trebuie sa va chinuiti sa o taiati prea marunt pentru ca, oricum, totul merge in blender. Cand ceapa a prins un pic de culoare, presarati amidonul. Amestecati, astfel incat amidonul sa se omogenizeze cu untul si lasati inca un minut. Adaugati ciupercile, curatate, spalate si taiate bucati (cele pleurotus).

Supa crema de ciuperciSupa crema de ciuperci

Adaugati supa de pui fierbinte (eu am facut-o din doua cuburi concentrate, pentru mai multa operativitate) si laptele. Amestecati bine. Dati focul mic, acoperiti si lasati sa fiarba circa 20 de minute. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca un pic si pasati totul cu blenderul. Puneti supa crema rezultata intr-o oala si lasati sa ajunga iar la punctul de fierbere. Puneti smantana, omogenizati si potriviti de sare. Puneti si un pic de piper si patrunjelul, dupa care luati supa de pe foc.

Supa crema de ciuperciSupa crema de ciuperci

Serviti supa calda spre fierbinte, eventual cu un pic de smantana, crutoane si putin arpagic verde (chives) taiat marunt.

Supa crema de ciuperci

Calorii: 57 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Supa crema de ciuperci”

  1. Ungureanu Melinda says:

    Extraordinara reteta! tocmai am terminat-o de gatit pentru ca aveam pofta de niste ciupercute cu smantana,adaugand in plus un catel de usturoi si nitelus marar.

  2. Dino says:

    Ma bucur mult ca ti-a placut :). Adevarul este ca, la ce vreme urata avem, merge de minune o supa crema calda, sa te unga pe gat. Te astept cu impresii si la alte retete :).

  3. […] In aceasta ordine de idei, eu am pregatit zilele trecute o delicioasa supa de ciuperci. Nu o Supa crema de ciuperci cum v-am propus in trecut, ci una fara lapte, unt si smantana, adica una de post. Si sa nu va […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11