Vi s-au anuntat ceva musafiri si nu aveti timp de pregatiri? Nu-i nici o problema, pentru ca aceste buseuri cu parfum mediteranean va scot din incurcatura. Mai mult de atat, veti obtine laude pentru cat de bune sunt. In ceea ce priveste pregatirea, dureaza circa 5 minute, daca aveti aluat foietaj cumparat (daca este cazul, dezghetat) si daca folositi un mic truc pentru “modelarea” buseurilor. Mai adaugati vreo 20-25 de minute, cat stau “imbucaturile” in cuptor. De fapt, pana se incalzesc un pic musafirii, pana ii serviti cu un pahar de ceva, gata! Buseurile sunt coapte si rumenite, perfecte pentru a fi servite.
Referitor la ingrediente, eu am folosit o telemea de capra, dar puteti pune ce tip de branza va place si aveti. Si sa nu va fie teama ca buseurile vor iesi uscate, pentru ca sosul pesto le va conferi suficienta suculenta. Din cantitatile de mai jos rezulta 6 buseuri, asa ca ajustati cantitatile in functie de dorinta!
Ingrediente:
– aluat foietaj 270 g
– branza 60 g
– sos pesto 2 lingurite (30 g)
– rosii cherry 50 g
– masline negre, fara samburi 50 g
– piper
Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Desfasurati foaia de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina. Fiind vorba de buseuri – adica vol-au-vent de mici dimensiuni, cat sa fie inghite intr-una, maxim doua inghitituri -, aluatul trebuie sa fie cam de 5-6 mm grosime (dar nu mai gros de 1 cm). Cu ajutorul unui pahar sau al unei forme speciale de 5 cm diametru, decupati discuri in aluat (6 in cazul meu). Cu o alta forma, tot rotunda, dar mai mica (de circa 3 cm diametru), apasati usor pe fiecare disc, astfel incat sa obtineti o margine cam de 1 cm. Atentie! NU apasati atat de tare incat sa taiati pana jos aluatul, ci doar sa faceti o “urma” de circa 3 mm adancime. Desi suna complicat, va asigur ca nu e. Este chiar foarte simplu, o data ce ati deprins miscarea :). Iar prin acest mic truc scapati de decuparea unor inele din aluat, pe care sa le suprapuneti apoi (o sa detaliez, intr-un alt post, si aceasta varianta, folosita in special pentru vol-au-vent). Cu o furculita, intepati apoi aluatul in interiorul cercului mic. Asezati discurile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Distribuiti pe fiecare disc, in interiorul cercului mic, sosul pesto, branza taiata in bucatele, o rosie cherry (taiata de asemenea), si fasii de masline negre. Rasniti un pic de piper deasupra si bagati-le in cuptor.
Lasati-le 20-25 de minute, pana cand marginea de aluat s-a umflat si rumenit usor.
Buseurile se servesc imediat. Pofta buna!
Calorii: 359 kcal / 100 g.
[…] promiteam, cand am vorbit de Buseuri rapide cu branza de capra, rosii si sos pesto, ca revin cu varianta completa de preparare a buseurilor (bouchées à la reine) si a volovanurilor […]
[…] tocati marunt, carne tocata pentru chiftelute, etc. De asemenea, puteti prelua ingredientele de la Buseuri rapide cu branza de capra, rosii si sos pesto sau pe cele de la Stelute cu sunca si […]