Pentru ca mai aveam ceva sunca prin frigider si cateva masline light, am completat cu putin cascaval si ardei gras si am pregatit rapid niste “crantanele” pentru bere. Au rezultat niste stelute aperitiv delicioase, pe care le-as fi putut transforma usor in mini-pizza daca le faceam rotunde si daca ungeam aluatul cu un pic de pulpa de rosii. Le-am preferat insa asa, un pic mai simple si in forma de stelute si pot sa va spun ca au disparut aproape instantaneu dupa ce le-am scos din cuptor. Dupa cum am spus, sunt perfecte aceste “crantanele” langa bere, la o discutie cu prietenii, si vi le recomand cu multa caldura in locul chips-urilor, biscuiteilor, grisinelor si altor snack-uri la punga, cu multe E-uri si mult mai multe calorii.
In ceea ce priveste umplutura, puteti pune ce mai aveti prin frigider: carnaciori, kaizer, salam picant, cascaval afumat, ceapa, ciuperci bucati, etc. Din cantitatile de mai jos, mie mi-au iesit 40 de stelute.
Ingrediente:
– aluat foietaj 400 g
– sunca 150 g
– cascaval ras 150 g
– ardei gras rosu 1/2 buc. (90 g)
– masline negre, light, fara samburi 60 g
– sare, piper
Lasati aluatul foietaj sa se dezghete (daca ati luat congelat). Cand s-a dezghetat, incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Taiati sunca si ardeiul gras cubulete. Taiati si maslinele fara samburi in fasiute. Intindeti aluatul pe blatul de lucru pudrat cu faina si decupati ce forme doriti voi – stelute, discuri, braduti, semilune, chiar si inimioare daca vreti sa-i faceti partenerului o declaratie mai atipica de dragoste. Formele decupate puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intepati-le usor cu o furculita. Asezati deasupra bucatele de sunca, cascaval, ardei gras si masline. Presarati un pic de sare (daca maslinele si cascavalul nu sunt prea sarate) si de piper proaspat rasnit.
Cand ati umplut tava, bagati-o in cuptorul incins. Lasati 25-30 de minute sau pana cand aluatul s-a umflat frumos si s-a rumenit usor.
Serviti stelutele aperitiv calde, langa o bere rece :).
Calorii: 305 kcal / 100 g.