
Chiar daca poate parea ciudata, la prima vedere, alaturarea ton – sos pesto, combinatia este intr-adevar delicioasa, iar rosiile cherry si fasolea verde desavarsesc aceasta salata parfumata si hranitoare, deosebit de usor de pregatit si cu putine calorii. Ca multe alte salate, si aceasta poate fi servita la fel de bine ca aperitiv sau la o cina tarzie.
Daca va place spanacul crud, puteti adauga cateva frunze, iar daca aveti la dispozitie cartofi noi, cu atat mai gustoasa va fi salata. La fel, puteti coace un pic rosiile cherry pentru un plus de “dulceata”. Eu am preferat varianta “fresh”, dar orice combinatie veti alege, aceasta salata va fi cu siguranta apreciata de intreaga familie.
Ingrediente:
– cartofi 3 buc. (750 g)
– rosii cherry 12 buc. (195 g)
– sos pesto 2 linguri cu varf
– ulei de masline 3 linguri
– fasole verde 200 g
– ton in suc propriu 280 g (eu am combinat o conserva de ton maruntit cu o cutie de ton cubulete)
– sare, piper
Puneti apa la fiert intr-o oala, cu putina sare. Fierbeti cartofii, taiati cubulete daca sunt cartofi vechi sau in jumatati ori sferturi daca sunt cartofi noi, mai mici. Intr-o oala mica, puneti la fiert apa cu putina sare si pentru fasolea verde (eu am pus congelata). Cand au fiert cartofii si fasolea verde, scurgeti-le de apa si puneti-le intr-un castron. Adaugati rosiile cherry, spalate si taiate in jumatati. Intr-un bol mic, amestecati uleiul de masline, sosul pesto si un pic de piper.
Daca vreti sa puneti si spanac, puneti frunzele spalate si rupte cu mana (pentru a nu fi bucati prea mari) peste fasolea si cartofii fierbinti. In acest fel, spanacul va imprumuta din caldura acestora si se va inmuia un pic. Puneti peste legume tonul scurs si sosul. Amestecati bine, bine si potriviti de sare.
Serviti salata imediat, calda adica, sau cand s-a racit. Este la fel de buna in ambele variante.
Calorii: 134 kcal / 100 g.