Procesul de “recuperare” dupa sarbatori continua cu o salata gustoasa si cu putine calorii, care se face usor si rapid si contine o portie serioasa de vitamine. Este vorba de o salata cu paste, sunca si legume, “imbaiate” intr-un sos din maioneza light si iaurt, o salata pe care eu o pregatesc frecvent atat ca aperitiv, “preludiu” la alte bunatati, cat si pentru un pranz rapid la serviciu sau o cina tarzie.
In ceea ce priveste compozitia acestei salate cu usor parfum italian, puteti jongla cu ingredientele dupa bunul plac. De pilda, puteti adauga masline negre feliate, mazare fiarta si chiar broccoli. Cat despre maioneza, puteti pregati o maioneza light dupa reteta de AICI (injumatatind insa cantitatile) sau puteti cumpara o maioneza light deja preparata, cu E-urile de rigoare insa.
Ingrediente:
– paste (fusilli) 300 g
– sunca de Praga 200 g
– ardei gras rosu 1 buc.
– ardei gras galben 1 buc.
– castraveti 3 buc. medii (220 g)
– ceapa rosie 1 buc. mare sau 2 buc. mici (90 g)
– rosii 2 buc. (280 g)
– maioneza light 200 g
– iaurt 200 g
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper
Puneti apa la fiert intr-o oala mai mare. Cand fierbe apa, adaugati un pic de sare si pastele. Fierbeti-le conform indicatiilor producatorului (ma refer la timpul necesar), scurgeti-le bine si puneti-le intr-un castron mare. Stropiti-le cu uleiul de masline si amestecati-le usor – nu se vor mai lipi pe masura ce se racesc. Intr-un castronel mic, amestecati maioneza light cu iaurtul si putin piper (de preferat, proaspat rasnit). Curatati si spalati ardeii grasi, taiati-i fasiute si puneti-i peste pastele racite.
Taiati castravetii si ceapa rosie rondele subtiri (de preferat, cu o razatoare). Taiati rosiile feliute, iar sunca fasii. Puneti legumele si sunca peste paste, adaugati sosul din maioneza si iaurt si amestecati bine, bine. Potriviti de sare si de piper.
Salata este mai buna la circa una-doua ore de la pregatire, pentru ca aromele sa se amestece bine. Puteti pastra salata in frigider timp de 3-4 zile.
Calorii: 110 kcal / 100 g.