Va spuneam cu ceva timp in urma, cand am postat reteta de Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar, ca acest fel de mancare specific bucatariei italiene este, de fapt, o omleta in care puneti cam tot ce aveti prin frigider. Este usor de facut si constituie o varianta perfecta pentru un mic-dejun satios sau o cina tarzie.
De data aceasta, omleta mea italiana a “inghitit” kaizer, spanac si ricotta, pe langa nelipsitii cartofi si oua. Totul cu parmezan pe deasupra pentru un plus de gust. Puteti insa sa va jucati cu ingredientele dupa bunul plac. De pilda, cartofii pot fi inlocuiti si cu paste fierte, iar spanacul poate ceda locul ciupercilor.
Ingrediente:
– oua 4 buc.
– kaizer 150 g
– cartofi 1 buc. mare sau 2 buc. medii (400 g)
– ricotta 80 g
– parmezan ras 50 g
– spanac 100 g (congelat in cazul meu)
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper
Puneti cartofii, curatati si taiati cubulete de dimensiuni cat de cat egale, la fiert. Lasati-i sa fiarba doar vreo 5 minute si scurgeti-i de apa. Intr-o tigaie nonaderenta, puneti uleiul sa se incinga si rumeniti un pic kaizerul, taiat betigase. Intre timp, bateti bine ouale cu un pic de sare si de piper.
Adaugati cartofii semi-fierti peste kaizer si amestecati usor. Puneti si spanacul (daca-l aveti congelat, ca mine, il puneti direct, fara a-l decongela). Adaugati ricotta. NU amestecati!
Turnati ouale batute bine peste legume si kaizer. La foc mediu, acoperiti tigaia si lasati omleta sa se umfle usor. Luati capacul si, cu ajutorul unei spatule, ridicati usor marginile omletei, inclinand tigaia, astfel incat ouale crude de la suprafata sa curga sub stratul deja coagulat. In acest fel, va asigurati ca ouale nu raman nici crude si nici nu se ard. Scoateti frittata pe un platou sau o farfurie mai mare si presarati parmezanul.
Serviti omleta imediat. Poate fi servita si a doua zi, un pic incalzita la microunde.
Calorii: 203 kcal / 100 g.
“La frittata” italiana e o omleta la care se adauga cascaval ras, dupa traditia regionala a fiecaruia, dar reteta traditionala รจ numai cu parmezan, Daca se adauga vreun fel de legume trebuie sa fie numai de un fel , nu de mai multe feluri; Cea mai clasica frittata con le cipolle, (adica ceapa, oua si parmezan),care se poate face si in tigaie si la cuptor, dar daca se prefera un tip de legume care nu au timpuri atat de reduse de copt, se prefera la cuptor, si vine specificat ca e o “frittata con..asparagi, con zucchine…etc.. Adica cum am spune noi omleta cu mazare, sau cu wurstel sau.. cu ce ne vine in minte. Dar in orice caz, riguros, oua+parmezan (frittata) iar cand vine adaugat 1 singur alt ingredient vine specificat .