Umplute cu crema de branza de capra si parfumate cu arpagic verde, aceste “bilute” vor conferi un aer chic mesei festive si ii vor incanta pe invitati prin aspect si gust. In plus, infipte in scobitori, sunt perfecte pentru un bufet suedez. E drept ca necesita ceva timp sa faceti gogoselele si, apoi, sa le umpleti, dar merita din plin efortul. In cazul in care aveti o masa cu multi invitati, asa cum am avut eu, salvarea vine din faptul ca gogoselele pot fi pregatite chiar si cu doua-trei zile inainte, crema de branza poate fi facuta cu o zi in avans, iar in ziua “Z” doar asamblati aceste mini-choux.
Daca, totusi, vreti o varianta mai putin migaloasa, puteti face doar crema de branza si o puteti servi fie pe feliute mici de paine prajita, fie pur si simplu pusa intr-un bol.
Ingrediente:
– faina 100 g
– oua 3 buc. mari (sau 4 medii)
– unt 80 g
– lapte 100 ml
– branza de capra 200 g
– crema de branza 90 g
– smantana 100 g
– patrunjel 1/2 legatura
– arpagic verde (chives) 15 g
– sare, piper alb
– ulei de masline 1 lingura
– susan 10 g
Faceti un Pate a choux, conform indicatiilor de AICI, din 100 g de faina, oua (3 sau 4 buc., in functie de dimensiune), 80 g de unt, 100 ml de lapte, 100 ml de apa si un varf de sare. Cu ajutorul spritului, puneti aluatul sub forma de gogosele, intr-o tava tapetata cu o hartie de copt. Ungeti cu ou batut si presarati susan pe deasupra, dupa care bagati gogoselele in cuptorul incins in prealabil. Cand s-au copt gogoselele (s-au umflat si rumenit un pic), scoateti tava si lasati-le sa se raceasca total.
Puneti intr-un bol, branza de capra si sfaramati-o cu o furculita. Adaugati crema de branza si omogenizati. Puneti si smantana si omogenizati inca o data. Adaugati patrunjelul verde spalat, sters si tocat marunt, arpagicul verde, taiat de asemenea marunt, un pic de sare si de piper alb. Puneti si uleiul si omogenizati.
Inainte de a servi mini-choux, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cu lama subtire, taiati cate un capacel la fiecare gogosica. Umpleti cu crema de branza si puneti capacul. Daca va iese o crema de branza mai moale, puteti umple gogoselele si cu spritul (nu mai taiati capacele si bagati crema inauntru folosind varful lung si subtire).
Calorii: 359 kcal / 100 g.
[…] • Mini-choux cu crema de branza de capra si arpagic verde […]
un detaliu important: cand choux s-au copt se stinge focul, se intredeschide usa cuptorului si se lasa o ora sa se raceasca foarte incet, altfel se pot dezumfla.