Nu, nu am innebunit… stiu ca afara nu e primavara, ci ne mai despart doar cateva zile pana la 1 decembrie. Dar ce sa fac daca la ultima vizita intr-un hipermarket am gasit loboda si ceapa verde? Doar nu puteam rezista tentatiei… Asa ca va propun, la sfarsit de noiembrie, o ciorbita de loboda :D. Mie imi place la nebunie, mai ales dreasa cu o lingura de smantana.
Pe langa faptul ca se face foarte, foarte usor (cred, de altfel, ca e cea mai simpla ciorba din toate cate exista in bucataria romaneasca), ciorbita de loboda este gustoasa si are putine calorii. In plus, daca scoateti oul si nu puneti smantana, obtineti o delicioasa ciorbita de post. In loc de orez, puteti pune, daca preferati, doi-trei cartofi taiati bucati.
Ingrediente:
Puneti 1,5-2 l de apa la fiert, intr-o oala. Curatati loboda de codite si spalati-o bine, bine. Cand apa clocoteste, puneti loboda. Adaugati ceapa verde, curatata, spalata si taiata. Separat, puneti borsul la fiert. Cand a fiert, adaugati-l peste loboda. Puneti si orezul, spalat si scurs de apa. Cand orezul este fiert, bateti oul si adaugati-l incet, mestecand in continuu ciorbita (veti obtine “zdrente” de ou). Potriviti de sare si adaugati verdeata (leustean si patrunjel), spalata si taiata marunt.
Serviti ciorbita rece, cu o lingura de smantana daca nu tineti post.
Calorii: 17 kcal / 100 g.
esti plecata pe undeva,draga Andreea? 🙂 ai doua premii la mine, cu drag :*
Draga Ana, am primit premiile tale si le-am pus, cu mare mandrie, la mine pe blog, la sectiunea Premii, ca sa le poata gasi si vedea toata lumea. De altfel, am si multumit pentru premii la tine pe blog.
Cat despre leapsa, am sa onorez invitatia, dar peste 2-3 zile, cand am un pic de timp sa respir 🙂
uf, scuza =ma,de leapsa voiam sa ti zic ,sunt zapacita de cap :)) Pupici we placut!
[…] puneti ansoa) • Baba ghanoush – salata de vinete cu parfum oriental (nu puneti iaurt) • Ciorbita de loboda (nu puneti oul batut si o serviti fara smantana) • Legume chinezesti (nu puneti carne de vita si […]
[…] fi noi mancatori de carne, dar nu puteam rezista unei oferte atat de imbietoare. Am facut, intai, Ciorba de loboda si Piure de urzici, apoi am executat, din o parte din leurda, un Pesto de leurda (l-am planificat […]