Tarta cu ciuperci, kaizer si oua coapte

Imi plac tartele pentru ca se prepara usor si rapid, in nenumarate variante, in functie de ceea ce aveti prin frigider. Ca se numesc tart, torta sau quiche, tartele se gasesc practic in toate bucatariile lumii, fiind servite ca aperitiv, fel principal sau desert. Va propun, de data aceasta, o tarta sarata, perfecta pentru mic dejun sau, de ce nu?, o cina tarzie in timpul saptamanii.

Pentru aceasta tarta, aveti nevoie de un pate brisee (reteta o gasiti AICI). Daca vreti sa scapati insa de etapele prepararii aluatului, il puteti cumpara gata facut (un anumit lant de magazine a inceput sa-l comercializeze, exact sub denumirea de Pate brisee). Va recomand sa folositi acest tip de aluat si nu ceea ce se gaseste sub numele de aluat foietaj sau aluat de placinta.

Ingrediente:
– aluat tarta 1 foaie (230 g)
– oua 4 buc.
– branza de capra 200 g
– kaizer 250 g
– unt 25 g
– fasole verde 150 g
– ciuperci 300 g
– sare, piper

Tarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapte

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-o tigaie nonaderenta, puneti sa se rumeneasca un pic kaizerul taiat bucatele (nu puneti deloc grasime). Cand s-a rumenit kaizerul, scoateti-l pe o farfurie, iar peste grasimea lasata puneti untul. Sotati un pic fasolea verde (eu am pus fasole congelata), dupa care adaugati ciupercile, curatate, spalate si taiate felii. Lasati 3-4 minute, timp in care ciupercile se inmoaie un pic, si opriti focul.

Tarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapteTarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapte

Desfasurati aluatul si puneti-l in forma de tarta. Presati usor astfel incat aluatul sa se muleze perfect pe forma. Indepartati excesul de aluat si intepati-l usor cu o furculita. Distribuiti intr-un strat uniform amestecul de ciuperci si fasole verde.

Tarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapteTarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapte

Asezati kaizerul rumenit deasupra. Peste el, puneti branza de capra taiata felii. Presarati un pic de sare si de piper si bagati tarta in cuptorul incins.

Tarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapteTarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapte

Lasati tarta 15-20 de minute, dupa care o scoateti si puneti cele patru oua, la distanta unul de celalalt, printre bucatile de branza. Bagati iar tarta la cuptor si lasati-o inca 15 minute, pana cand se coc ouale (albusurile trebuie sa fie intarite, dar galbenusurile sa fie un pic moi).

Tarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapteTarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapte

Serviti tarta fierbinte. Se poate servi si a doua zi, incalzita un pic in cuptorul cu microunde.

Tarta cu ciuperci, kaizer, branza de capra si oua coapte

Calorii: 242 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11