Pui impachetat, afumat si indesat

Tot pentru o masa cu prietenii, pe langa preparatele cu parfum marocan, am pregatit si un pui “chinuit”: impachetat, indesat, inghesuit si afumat… Sa nu va grabiti insa sa-i plangeti de mila puiului pentru ca i-a placut si sa fie “imbalsamat” cu ierburi frumos mirositoare, si sa fie impachetat in niste bacon afumat, si sa fie inghesuit, spre final, de niste carnaciori picanti. A iesit o bunatate cu “durata de viata” scurta insa 😛 Circa 30 de minute… Atat a rezistat ditamai monstrul de pui 😀

Ingredientele de mai jos si cantitatile sunt orientative, deoarece puteti pune in si pe langa pui si alte legume sau afumaturi. Dupa cum aveti inspiratia de moment.

Ingrediente:
– pui intreg 1 buc. (2,2 kg in cazul meu)
– bacon 8 felii (200 g)
– carnaciori picanti 400 g
– unt 30 g
– morcovi 4 buc. (210 g)
– ardei capia 2 buc. (210 g)
– ceapa rosie 4 buc. mari (430 g)
– supa instant de pui 400 ml
– boia iute de ardei 2 lingurite cu varf
– salvie proaspata 20 g
– cimbru uscat 1 lingurita
– sare, piper

Pui intreg la cuptor cu bacon, carnaciori si legume

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un bol mic, amestecati foarte bine untul, la temperatura camerei, cu piper macinat, cimbrul uscat si jumatate din salvia taiata marunt. Cu untul parfumat obtinut frecati bine puiul atat in exterior, cat si in interior.

Pui intreg la cuptor cu bacon, carnaciori si legumePui intreg la cuptor cu bacon, carnaciori si legume

Intr-un vas termorezistent mare, asezati un pat din bucati de ceapa rosie si morcov. Puneti puiul deasupra legumelor si presarati o parte din boiaua de ardei iute. Indesati bucati de ceapa si de morcov in interiorul puiului. Ce ramane asezati in jurul puiului.

Pui intreg la cuptor cu bacon, carnaciori si legumePui intreg la cuptor cu bacon, carnaciori si legume

Puneti si bucatile de ardei capia (curatat de seminte si cotor) si restul de salvie proaspata taiata. Imbracati puiul in 5-6 felii de bacon, peste care mai pudrati un pic de boia iute. Turnati usor supa instant de pui in jurul puiului impachetat si dati “capodopera” la cuptor. Dupa circa 45 de minute, scoateti puiul din cuptor si puneti pe langa el carnaciorii picanti si restul de bacon, taiat bucati. Bagati, din nou, puiul in cuptor. Lasati inca 30 de minute si dezbracati puiul de feliile de bacon, pentru a se rumeni usor.

Pui intreg la cuptor cu bacon, carnaciori si legumePui intreg la cuptor cu bacon, carnaciori si legume

Dupa alte 30 de minute, ar trebui sa fie gata, patruns si usor rumenit. Lasati puiul “sa respire” 10-15 minute, dupa care serviti-l alaturi de garnitura preferata.

Pui intreg la cuptor cu bacon, carnaciori si legume

Calorii: depinde de partea pe care o “atacati”… mai bine, nu va mai ganditi 🙂

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Pui impachetat, afumat si indesat”

  1. Ney_spark says:

    A rezistat prea mult … 30 de min 🙂

  2. Dino says:

    Hehe… Corect 😀 Data urmatoare, voi cauta un pui mai maaare!

  3. […] nu uit… pe blog gasiti si alte variante de pui intreg la cuptor: Pui picant cu bacon, carnaciori si salvie si Pui cu lamaie, usturoi si […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11