Pentru ca imi ramasesera prin congelator niste ciuperci, de cand am facut Snitelul cu sos vanatoresc, am pregatit rapid o mancarica de ciuperci. Gustoasa si sanatoasa, mancarea se pregateste usor si, in functie de preferinte, poate fi servita ca atare sau pe post de garnitura, alaturi de o friptura. Servita simpla are si avantajul unui numar scazut de calorii.
Iar daca doriti sa faceti o mancare de ciuperci de post, este suficient sa inlocuiti untul cu ulei, caz in care preparatul se poate servi si rece. Eu am folosit cinci tipuri de ciuperci – pleurotus, champignon, shiitache, Pholiota nameko si hribi – dar puteti pune ce va place si ce aveti la indemana.
Ingrediente:
– amestec de ciuperci 900 g
– ceapa 2 buc. (150 g)
– rosii 3 buc. mari sau 5 buc. mici (210 g)
– unt 50 g
– faina 1 lingurita
– sare
– patrunjel verde 1 legatura
Curatati si spalati ciupercile (daca le aveti congelate, ca mine, nu mai este necesara aceasta etapa, deoarece le puneti direct din congelator). Intr-o cratita nonaderenta, incingeti untul si caliti un pic ceapa, taiata in feliute. Puneti ciupercile, amestecati si lasati-le la foc mic spre mediu pana cand incepe sa scada apa din ele.
Puneti rosiile curatate de seminte (daca vreti, le puteti scoate si coaja; eu am lasat-o). Acoperiti si lasati sa fiarba incet cateva minute, pana cand se inmoaie rosiile. Adaugati lingurita de faina si patrunjelul spalat si tocat marunt. Amestecati bine (nu trebuie sa aveti cocoloase de la faina), mai lasati sa dea cateva clocote si potriviti de sare.
Serviti mancarea fierbinte, cu o felie de paine sau alaturi de o friptura.
Calorii: 89 kcal / 100 kcal.
Epic!!
Cu mentiunea ca n-am avut atatea feluri de ciuperici si am folosit unele mici, intregi, la borcan, am prajit in ulei ca sunt la dieta :P, si am mai pus busuioc si niste grana rasa, la sfarsit 🙂
Geniala reteta, daca supravietuim noaptea asta ciupercilor mai facem si maine 😀
<3
Aoleo, chiar asa periculoase se anuntau ciupercile alea din borcan? :)) Acum, serios vorbind, ma bucur ca v-a placut reteta. Daca o pregatiti din nou, v-as recomanda sa incercati cu ciuperci proaspete, nu din borcan. Au gust mai bun. Cat despre dieta, nu stiu exact ce fel de dieta tineti, dar untul are mai putine calorii decat uleiul, iar grana padana a inclinat si mai tare balanta :))
[…] puneti rasol de vita, iar cele 40 g de unt le inlocuiti cu doua linguri si jumatate de ulei) • Mancarica rapida de ciuperci (inlocuiti cele 50 g de unt cu trei linguri de ulei) • Platou de legume multicolore (inlocuiti […]
foatrte buna mancarearecomand cu drag tuturor
Toate cele bune Lory si iti multumesc pentru mesaj :)!
foarte buna reteta mia iesit nemaipomenit o sa mai fac de akuma!!! te mai asteptam cu noi retete
@ Ionut, ma bucur ca ti-a placut :). Sigur voi veni cu noi propuneri, sper sa le gasesti la fel de interesante!