Omleta multicolora din albusuri si legume

“Omleta Superavantaj”… Asa ar suna, probabil, numele acestui preparat daca as lucra in domeniul bancar 😀 Asta pentru ca omleta de fata prezinta numai avantaje: este practica (puteti pune cam orice gasiti prin frigider – legume, mezeluri, branzeturi), aratoasa (combinatia de culori farmeca privirea si induce pofta) si foarte usor de facut (dureaza numai cateva minute si nu necesita mari abilitati in domeniu). Dar, inainte de toate, este o solutie excelenta de valorificare a albusurilor ramase de la inghetate, torturi si alte minunatii dulci.

Unde mai pui ca, in functie de ingredientele aruncate in tigaie, aceasta omleta poate fi si dietetica. Este suficient, de pilda, sa scoateti din ingredientele de mai jos branza Cedar si, gata, aproape ca ati injumatatit numarul de calorii din farfurie. Aveti la indemana nenumarate variante si doar propria imaginatie traseaza, practic, limite.

Ingrediente (pentru doua omlete):
– albusuri 6 buc.
– branza Cedar 100 g
– ardei gras galben 1 buc. (125 g)
– ardei gras rosu 1 buc. (120 g)
– ceapa 1 buc. mica (50 g)
– ulei de masline 2 linguri
– parmezan ras 30 g
– sare, piper

 Omleta multicolora din albusuri si legume

Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie nonaderenta. Cand s-a incins uleiul, puneti ceapa taiata feliute si caliti un pic. Adaugati jumatate de ardei gras galben si jumatate de ardei gras rosu, taiati fasii (sau cubulete, daca preferati asa).

 Omleta multicolora din albusuri si legume Omleta multicolora din albusuri si legume

In paralel, intr-un castron, bateti bine albusurile, cu un pic de sare si de piper. Adaugati jumatate din cantitatea de branza Cedar rasa si omogenizati. Rasturnati compozitia peste legumele calite usor.

 Omleta multicolora din albusuri si legume Omleta multicolora din albusuri si legume

Dupa cateva minute, intoarceti omleta, astfel incat sa fie rumenita un pic pe ambele parti. Reluati etapele de mai sus pentru a doua omleta. Serviti omleta calda, presarand parmezan ras pe deasupra.

 Omleta multicolora din albusuri si legume

Calorii: 223 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Omleta multicolora din albusuri si legume”

  1. Mehigh says:

    Foarte interesanta combinatia.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11