“Omleta Superavantaj”… Asa ar suna, probabil, numele acestui preparat daca as lucra in domeniul bancar 😀 Asta pentru ca omleta de fata prezinta numai avantaje: este practica (puteti pune cam orice gasiti prin frigider – legume, mezeluri, branzeturi), aratoasa (combinatia de culori farmeca privirea si induce pofta) si foarte usor de facut (dureaza numai cateva minute si nu necesita mari abilitati in domeniu). Dar, inainte de toate, este o solutie excelenta de valorificare a albusurilor ramase de la inghetate, torturi si alte minunatii dulci.
Unde mai pui ca, in functie de ingredientele aruncate in tigaie, aceasta omleta poate fi si dietetica. Este suficient, de pilda, sa scoateti din ingredientele de mai jos branza Cedar si, gata, aproape ca ati injumatatit numarul de calorii din farfurie. Aveti la indemana nenumarate variante si doar propria imaginatie traseaza, practic, limite.
Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie nonaderenta. Cand s-a incins uleiul, puneti ceapa taiata feliute si caliti un pic. Adaugati jumatate de ardei gras galben si jumatate de ardei gras rosu, taiati fasii (sau cubulete, daca preferati asa).
In paralel, intr-un castron, bateti bine albusurile, cu un pic de sare si de piper. Adaugati jumatate din cantitatea de branza Cedar rasa si omogenizati. Rasturnati compozitia peste legumele calite usor.
Dupa cateva minute, intoarceti omleta, astfel incat sa fie rumenita un pic pe ambele parti. Reluati etapele de mai sus pentru a doua omleta. Serviti omleta calda, presarand parmezan ras pe deasupra.
Calorii: 223 kcal / 100 g.
Foarte interesanta combinatia.