“Jager”, “Cacciatore” sau “Chasseur”… trei nume sub care poate fi intalnit, in Germania, Italia si Franta, sosul vanatoresc. Evident, reteta difera usor de la tara la tara. La italieni, sosul contine rosii, ceapa, ciuperci si, eventual, ardei gras, toate fierte inabusit. In general, Cacciatore acompaniaza carnea de pui sau de iepure. La francezi, Chasseur include supa de vita, vin alb si asa-numitul sos spaniol (un sos brun avand ca fond carne de vita, legume si amidon) si merge cu vanat, dar si cu pui. Varianta nemteasca, pe care am preferat-o eu, contine vin rosu sec si smantana si se potriveste de minune cu un snitel din carne de porc (vezi AICI).
Ingrediente:
– ciuperci 200 g
– ulei 20 ml
– patrunjel verde 1 legatura mica
– vin rosu sec 100 ml
– supa instant de vita 150 ml
– smantana 100 ml
– ceapa 1 buc. mare (100 g)
Puneti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa taiata feliute. Adaugati ciupercile (curatate, spalate si taiate, daca sunt proaspete, sau ca atare, daca le aveti congelate, la punga). Amestecati bine si lasati cateva minute.
Separat, pregatiti supa instant dintr-un cub de vita si 150 ml de apa. Puneti vinul rosu peste ceapa si ciuperci. Dupa unul-doua minute, adaugati supa de vita.
Puneti smantana si amestecati bine. Mai lasati cateva minute, adaugati patrunjelul taiat si luati de pe foc.
Serviti sosul cald, peste un cotlet de porc facut la gratar sau un snitzel stil vienez (vezi AICI).
Calorii: 165 kcal / 100 g.
[…] sosul vanatoresc dupa etapele de AICI. Bateti bucatile de pulpa de porc pana cand ajung la circa 4 mm grosime. Dati fiecare bucata prin […]