Snitel de porc cu sos vanatoresc

Porc, ciuperci si vin… cele trei ingrediente care fac din acest preparat o tentatie imposibil de refuzat. Originar din Germania, Jagerschnitzel-ul este un snitel stil vienez, imbracat intr-un sos cremos si parfumat de ciuperci, vin rosu si, eventual, smantana. Am spus “stil vienez”, pentru ca in tara de origine, Austria, snitelul vienez este facut obligatoriu din carne de vita.
Pentru sosul de ciuperci, am folosit un amestec congelat din cinci tipuri de ciuperci (pleurotus, champignon, shiitache, Pholiota nameko si hribi), dar puteti pune ce doriti si aveti.

Ingrediente:
• Pentru sos:
– ciuperci 200 g
– ulei 20 ml
– patrunjel 1 legatura mica
– vin rosu 100 ml
– supa instant de vita 150 ml
– smantana 100 ml
– ceapa 1 buc. mare (100 g)
• Pentru snitele (4 bucati medii):
– pulpa de porc 360 g
– sare, piper
– faina 30 g
– oua 1 buc. mare sau 2 buc. mai mici
– pesmet 80 g
– ulei pentru prajit

Snitel de porc cu sos vanatoresc

Pregatiti sosul vanatoresc dupa etapele de AICI. Bateti bucatile de pulpa de porc pana cand ajung la circa 4 mm grosime. Dati fiecare bucata prin faina.

Snitel de porc cu sos vanatorescSnitel de porc cu sos vanatoresc

Scuturati excesul de faina si dati carnea prin ou batut. Tavaliti, apoi, prin pesmet si prajiti in ulei incins.

Snitel de porc cu sos vanatorescSnitel de porc cu sos vanatoresc

Scoateti snitelele pe o farfurie tapetata cu un servet de hartie (pentru a scapa de uleiul in exces). Serviti snitelele punand deasupra sos vanatoresc fierbinte. Merg cu o garnitura de cartofi (piure, natur sau prajiti).

Snitel de porc cu sos vanatoresc

Snitel de porc cu sos vanatoresc

Calorii: 250 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Snitel de porc cu sos vanatoresc”

  1. […] “Jager”, “Cacciatore” sau “Chasseur”… trei nume sub care poate fi intalnit, in Germania, Italia si Franta, sosul vanatoresc. Evident, reteta difera usor de la tara la tara. La italieni, sosul contine rosii, ceapa, ciuperci si, eventual, ardei gras, toate fierte inabusit. In general, Cacciatore acompaniaza carnea de pui sau de iepure. La francezi, Chasseur include supa de vita, vin alb si asa-numitul sos spaniol (un sos brun avand ca fond carne de vita, legume si amidon) si merge cu vanat, dar si cu pui. Varianta nemteasca, pe care am preferat-o eu, contine vin rosu sec si smantana si se potriveste de minune cu un snitel din carne de porc (vezi AICI). […]

  2. […] Serviti cartofii calzi. Merg de minune, de exemplu, alaturi de snitelele cu sos vanatoresc. […]

  3. […] ca imi ramasesera prin congelator niste ciuperci, de cand am facut Snitelul cu sos vanatoresc, am pregatit rapid o mancarica de ciuperci. Gustoasa si sanatoasa, mancarea se pregateste usor si, […]

  4. […] Snitele:Bucatile de cotlet batute cu ciocanul de carne, se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina apoi prin ouale batute bine, apoi prin pesmet.Se prajesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie pe care am pus un servetel pentru a absoarbe uleiul . Se pastreaza la cald.SosulSe incinge uleiul(4-5 linguri).Se adauga ceapa taiata julien. Se caleste 2 minute dupa care se adauga ciupercile tocate (daca sunt proaspwete, fierte in prealabil pe jumatate, daca nu, direct din cutie, scurse). Se calesc 10 minute apoi adaugam peste ele vinul.Fierbem totul la foc mediu 5 minute si adaugam cuburile de vita diluate in 200 ml apa.Mai fierbem 10 minute si dregem totul cu smantana si patrunjelul verde tocat.Potrivim gustul de sare si piper.Servim snitelele acoperite de sos alaturi de un piure de cartofi.Am mancat…prosteste:(. :d.SURSA […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11