Penne cu ansoa si capere – parfum mediteranean

Dupa debalansarea calculelor calorice provocata de coltunasii cu stafide si carnati afumati, mi-am zis sa restabilesc echilibrul cu niste paste mai dietetice, potrivite pentru o cina ceva mai tarzie. Am facut, prin urmare, penne cu ansoa (anchois) si capere, un preparat ce te imbata cu al sau parfum mediteranean.

Reteta se face rapid, iar daca inlocuiti busuiocul cu oregano, iar passata cu rosii bucati, obtineti practic sosul de la Spaghetti alla puttanesca. Daca doriti sa fie pastele un pic mai “consistente”, puteti adauga ton bucati, in suc propriu sau in ulei.

Ingrediente:
– penne sau pennette 400 g
– ulei de masline 2 linguri
– usturoi 2 catei
– ceapa 1 buc. (64 g)
– anchois 25 g
– capere 2 linguri
– masline negre 100 g
– ardei gras verde 1 buc. (150 g)
– pulpa de rosii (passata) 250 g
– parmezan ras 2 linguri
– sare, piper
– busuioc

Penne cu anchois si capere

Intr-un vas nonaderent, puneti uleiul de masline si caliti ceapa taiata marunt si usturoiul taiat rondele. Cand s-a inmuiat ceapa, adaugati ardeiul gras verde, curatat de cotor si seminte si taiat cubulete mici.

Penne cu anchois si caperePenne cu anchois si capere

In paralel, puneti apa la fiert intr-o oala mai mare, cu putina sare, pentru paste. Adaugati peste ceapa, ardei si usturoi fileurile de anchois, caperele sfaramate usor (pentru a-si raspandi aroma) si maslinele, curatate de samburi si taiate marunt. Puneti si pulpa de rosii si amestecati bine.

Penne cu anchois si caperePenne cu anchois si capere

Cand apa din oala clocoteste, puneti pastele si fierbeti-le conform instructiunilor producatorului. Cand au fiert, scurgeti-le de apa si puneti-le peste sosul cu anchois si capere. Amestecati usor, puneti un pic de piper si busuioc (daca aveti proaspat, cu atat mai bine), adaugati sare daca mai este nevoie (atentie, si fileurile de anchois, si caperele sunt sarate). Amestecati bine si puneti, inainte de a opri focul, si parmezanul ras.

Penne cu anchois si caperePenne cu anchois si capere

Serviti pastele fierbinti. Daca doriti, puteti sa mai presarati un pic de parmezan deasupra.

Penne cu anchois si capere

Calorii: 158 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11