Rulouri de clatita, sunca si branza Cedar

Lucrurile simple sunt, cateodata, cele mai bune. O dovada in acest sens reprezinta aceste rulouri de clatita, sunca si branza Cedar, “colorate” si parfumate cu un strop de arpagic verde. Un aperitiv foarte simplu de facut, fara ingrediente “pretentioase”, dar gustos si de efect, ideal pentru o masa speciala.

Daca doriti sa fie si mai simplu, puteti apela la clatite deja facute, din comert, dar nu va recomand acest lucru (de obicei, sunt ori uscate si casante, ori au un gust dubios). Desi sunt convinsa ca nu mai este un secret pentru nimeni cum se fac clatitele, m-am gandit ca nu strica, totusi, sa prezint un pic mai detaliat etapele prepararii.

Ingrediente:
– oua 2 buc.
– branza Cedar 200 g
– sunca Praga 10 felii (260 g)
– arpagic verde (chives) 30 g / merge, la o adica, si ceapa verde
– maioneza light 60 g
– lapte 250 ml
– faina 170 g
– ulei 1 lingura
– sare

Rulouri de clatita, sunca si branza Cedar

Intr-un castron inalt, bateti ouale cu un pic de sare. Puneti faina in ploaie si amestecati pana se omogenizeaza foarte bine.

Rulouri de clatita, sunca si branza CedarRulouri de clatita, sunca si branza Cedar

Adaugati laptele si lingura de ulei. Amestecati bine (ar trebui sa obtineti o compozitie de consistenta unei smantani subtiri). Lasati aluatul la rece, timp de o ora, pentru ca faina sa se umfle. Scoateti aluatul, amestecati si, daca mai este cazul, adaugati un pic de lapte (daca este prea gros). Ungeti o tigaie mare cu un pic de ulei si, cand s-a incins, puneti cu un polonic din aluatul de clatite. Rotiti si inclinati tigaia astfel incat aluatul sa se distribuie uniform, cu o grosime de 2 mm. Cand s-a rumenit pe o parte, intoarceti clatita cu ajutorul unei spatule si mai lasati-o 30-35 de secunde. Procedati la fel pana terminati aluatul, “depozitand” clatitele unele peste altele, pe o farfurie (ies cam 5 clatite mari, un pic mai grosute decat clatitele de umplut cu dulceata sau gem).

Rulouri de clatita, sunca si branza CedarRulouri de clatita, sunca si branza Cedar

Luati cate o clatita si puneti-o pe un tocator. Intindeti pe ea un strat subtire de maioneza light. Presarati branza Cedar rasa si arpagic verde tocat marunt.

Rulouri de clatita, sunca si branza CedarRulouri de clatita, sunca si branza Cedar

Puneti feliile de sunca deasupra (eu am pus la prima clatita trei felii, dar sunt suficiente si doua). Rulati apoi clatita, cat mai strans cu putinta si impachetati-o in folie de aluminiu. Dupa ce terminati de rulat toate clatitele, bagati-le la frigider pana in momentul servirii.

Rulouri de clatita, sunca si branza CedarRulouri de clatita, sunca si branza Cedar

Cand vreti sa le puneti pe masa, scoateti-le din frigider si din folia de aluminiu (nu inainte, pentru ca se usuca foarte repede) si taiati-le dupa pofta inimii.

Rulouri de clatita, sunca si branza Cedar

Calorii: 256 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Rulouri de clatita, sunca si branza Cedar”

  1. […] Totul parfumat cu un pic de arpagic verde si taiat apoi dupa imaginatie. “Surori” ale Rulourilor cu sunca si branza Cedar, acestea cu somon sunt de efect si confera un plus de rafinament meniului dvs. Nu sunt deloc greu […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11